KalPa varmisti runkosarjavoittonsa ennen viimeistä kierrosta ottamalla 4-1-voiton SaiPasta Kuopiossa. Joukkue on kerännyt 114 pistettä 59 ottelusta, kun toisena oleva Pelicans on 108 pisteessä ennen viimeisen kierroksen otteluita.

Runkosarjavoitto on KalPan historian ensimmäinen. KalPalla ei ole yhtään jääkiekon Suomen mestaruutta. Yhden hopean ja yhden pronssin joukkue on saavuttanut historiansa aikana.

KalPa pääsee siirtämään ajatuksiaan jo pudotuspeleihin toisin kuin heidän tuleva vastustajansa, jolla on vielä villi kortti -kierros edessä. Vastustaja on selvillä viimeistään ensi viikon tiistaina.

KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola iloitsi seuran puolesta, mutta oli jo fokusoitunut tulevaan.

– Tämä oli mahtava juttu ja yksi etappi pidemmällä matkalla koko seuralle. Vielä ei ole kuitenkaan aika ruiskutella kuohujuomia. Matka jatkuu, Tuokkola kommentoi Savon Sanomille.

Viimeisellä kierroksella KalPa kohtaa merkityksettömässä ottelussa Ilveksen Tampereella. Ottelu on KalPalle lähinnä pelivirettä ylläpitävä tapahtuma. Ilves hakee pelistä hyvää virettä ensi viikolla alkaviin liigakarsintoihin.