Valtteri Filppula oli erinomaisessa pelivireessä ja syötti kaksi maalia Detroitin viedessä Columbusta kuin kymmenen litran ämpäriä maalein 7-2. Filppula on pelaamassa ylivoimaisesti tehokkainta NHL-kauttaan urallaan, sillä edellinen kausiennätys on mennyt nyt jo rikki 24:n pisteen marginaalilla: koossa on nyt 64 pistettä.

Voitollaan Detroit varmisti matemaattisesti pudotuspelipaikan. Playoff-esiintyminen on jo seuran 21. peräkkäinen ja seuraennätys.

– Me menemme vain kentälle ja odotamme pääsevämme pudotuspeleihin, mutta kaikesta huolimatta se on hieno ennätys ja toivottavasti jatkuu monta vuotta, neljä maalia alustanut Henrik Zetterberg sanoi AP:n mukaan.

Viime aikoina michiganilaisjoukkue on kärsinyt tosin tappioitakin. Entinen sarjakärki menetti useita sijoja kun samaan aikaan sekä Pavel Datsjuk, Niklas Lidström että Todd Bertuzzi olivat loukkaantuneena.

Nykyisen neljännen sijan pitäminen konferensissa on äärimmäisen tärkeää kotiedun saamiseksi pudotuspeleissä. Samasta paikasta kilpailee kynsin hampain myös Nashville.

– Meidän täytyy vielä parantaa ja saada hyvä fiilis pelistämme, valmentaja Mike Babcock sanoi.

Kun runkosarjaa on kuusi ottelua jäljellä, Nashville on pisteen päässä Detroitista yhtä monta pelanneena. Columbus jatkaa liigajumbona valtavalla 16:n pisteen kuilulla.

NHL:ään saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!