SM-liigan puolivälierissä Jokerit lähtee tänään maanantaina hakemaan jo kolmatta voittoaan paikallisvastustaja HIFK:sta.

Kiekkolegenda Esa Tikkanen näkee Jokerien menestyksen avaimeksi usean pelaajan kyvyn nostaa tasoaan runkosarjasta ratkaisupeleihin mentäessä. ”Tiki” mainitsee nimeltä erityisesti Jarkko Ruudun.

– ”Rudi” on pelannut järkevästi, juuri kuten odotin. Ei tyhmiä jäähyjä, ja huipputärkeä maali toisessa ottelussa. Tällä tasolla hänen pitääkin olla, kaukaloiden legendaarinen ärsyttäjä kehaisee.

Teemu Pulkkista ei puolestaan kannata tällä hetkellä ottaa Jokereiden kokoonpanoon. Voittavaa joukkuetta ei playoffseissa vaihdeta. Jokerit on taistellut erittäin tiiviinä ryhmänä, ja nuoret pelaajat Teuvo Teräväisen johdolla ovat esiintyneet erinomaisesti. Kemiaa ei kannata lähteä sotkemaan.

HIFK:n leiriltä Tikkanen vaatii enemmän fyysisyyttä.

– Kärkimiehistä Mikael Granlund ei ole odotetusti vielä huippukunnossa, ja ensimmäisen ottelun kova peluutus tuntui varmasti jaloissa. Katseet pitääkin kääntää muualle kuin häneen, ”Tiki” vaatii.

– IFK:n ainoa ilonaihe on ylivoima, jolla joukkue on vaarallinen ja saanut iskettyä maaleja. Nostaisin esiin myös Siim Liivikin vahvan fyysisen pelin, jonka kanssa Jokeri-pakit ovat olleet vaikeuksissa. Viime keväänä Lennart Petrell oli IFK:n herättäjä, ja Liivikin kaltaista rymistelyä kaivataan nyt koko porukalta.

Erikoiskampanja SuomiKiekko-sivuston lukijoille: Tarjoamme ”Maailmanmestarit 2011” Tupla-DVD:n kaikille Unibetin uusille asiakkaille ILMAISEKSI! Samalla sinä kuittaat jopa 100 euron bonuksen! Osallistu kampanjaan ja lue tarkemmat ohjeet täältä!