Ässien Veli-Matti Savinainen pelaa loistavaa kautta. Hän teki runkosarjassa ennätyspisteensä 17+14=31, pelaten ison osan kautta tehoketjussa Tomas Zaborskyn ja Stephen Dixonin kanssa. Puolivälierissä vastaan tuleva JYP on ollut Ässille viime vuosina erittäin hankala vastustaja.

– JYP on ollut kova meille joka vuosi runkosarjassa. Viidessä vuodessa ollaan varmaan kerran voitettu JYP Jyväskylässä, Savinainen kertoo Ässien kotisivuilla.

Tässä vaiheessa kautta pienet virheet voi kumuloitua niin, että koko sarja voi karata käsistä.

– Pudotuspelimaailma on eri maailma kuin runkosarja, pienet asiat ratkaisee. Se mitä teet ensimmäisessä pelissä, se voi vaikuttaa seuraaviinkin otteluihin, mitä pidemmälle mennään.

Savinainen on erikoistunut varsinkin alivoimapelaamiseen, ja miehellä onkin selvät eväät miten hyvää alivoimaa pelataan.

– Alivoimapelaamisessa kaivataan aikamoista pelisilmää, että tietää mitä vastustaja yrittää hakea syötöillään ja mitä se yrittää tehdä kiekon kanssa. Pelinluku on tärkein asia alivoimalla, ja tietenkin hirveä taistelu.

Savinaisella on mielessään kuinka JYP kaadetaan.

– Yritetään kiekkokontrollia pitää, ja päästä JYPin karvauksen alta pois, nopeasti kiekkoa laitaan ja keskelle, niin että JYP:n kaverit ajaa ohi tilanteista. Annetaan kova vastus, taistellaan ja mennään jatkoon.

Erikoiskampanja SuomiKiekko-sivuston lukijoille: Tarjoamme ”Maailmanmestarit 2011” Tupla-DVD:n kaikille Unibetin uusille asiakkaille ILMAISEKSI! Samalla sinä kuittaat jopa 100 euron bonuksen! Osallistu kampanjaan ja lue tarkemmat ohjeet täältä!