KHL:n megatähden Aleksandr Radulovin tilanteesta kuullaan lisää tällä viikolla.

Pelin henki on se, että Nashville haluaa Euroopan kiistatta parhaan hyökkääjän, mutta haluaako Radulov Nashvilleen ja salliiko NHL ylipäätään miehen paluun kesken kauden? Oman mausteensa soppaan tuo Radulovin agentit, jotka pitävät venäläismediaa talutusnuorassa.

Viimeksi saimme kuulla Radulovin ongelmallisesta polvesta, jolla saattaa olla myös vaikutusta siirtoruljanssiin (lue tästä). Venäjän kiekkoliitolla on myös omat intressinsä, sillä Radulov halutaan ehdottomasti MM-kisoihin eikä NHL-siirto sovi tähän kuvioon.

Radulovin KHL-seura Salavat Julajev Ufan päävalmentaja Vener Safin vahvistaa, että hyökkääjätähdellä on kuin onkin ensi sesongin kattava kontrahti Salavatin kanssa, mutta siinä on purkupykälä, joka mahdollistaa NHL-kortin. Safin lähtee siitä ajatuksesta, että asia on pelaajan käsissä.

”Hänellä on siihen täysi oikeus”

– Vaikea puhua tästä teemasta, sillä en ole manageri. Mutta jos Radulov haluaa pelata Nashvillessa, hänellä on siihen täysi oikeus. Hänellä on myös ensi kauden kattava sopimus Salavatin kanssa, mutta siinä on lauseke, joka sallii NHL:ään lähdön, Sovetski Sport siteeraa Safinia.

Safin ei ole ollenkaan varma, että Radulov dominoisi NHL:ssä.

– Katsokaa Ovechkinia. Kaikki ovat opiskelleet hänen pelitapansa, eikä hän enää loista. Radulov voi myös saada tiukan prässin. Mielestäni Radulov ei ollut terävä Gagarin Cupissa, enkä ole varma, pystyykö hän valloittamaan NHL:ää.