Tukholman Euro Hockey Tourin yhteydessä pelataan maaottelu, jossa kohtaavat legendat.

Vastakkain asettuvat Suomen ja Ruotsin vanhat parrat Jari Kurrista aina Peter ”Foppa” Forsbergiin. Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkanen pukee hänkin Leijona-paidan päälleen ja lupaa, että ottelussa tullaan kuulemaan hieman tiki-talkia.

– Me lähdemme voittamaan: rokotetaan taas vanhat ruotsalaiset. Sama ajatus lienee tosin myös Ruotsin puolella suomalaisista.

Ottelun molemmat joukkueet koostuvat todellisista kiekkolegendoista. Suomen joukkueessa pelaavat muun muassa Jarmo Myllys, Esa Keskinen, Mika Nieminen ja Jere Lehtinen. Ruotsin joukkue ei nimilistan perusteella ole yhtään sen heikompi: mukana ovat tähdet Peter Forsbergista ja Ronnie Sundinista aina Anders ”Masken” Carlssoniin. Tikkanen odottaa kohtaamista erityisesti muutaman vanhan tutun kanssa.

– Foppa ja Sundin, heitä vastaan ollaan pelattu monta kertaa. He menevät varmaan tuhatta ja sataa, kun he ovat lopettaneet vasta pari vuotta sitten. Pitää muistaa, että me olemme lopettaneet jo 12 tai 10 vuotta sitten.

Tikkanen on kuitenkin pitänyt pelivirettä yllä ja uskoo yhteispelin esimerkiksi Kurrin kanssa sujuvan. Vanhat ystävykset vannovat siistin herrasmiespelin nimeen.

– Kurrin kanssa olemme pelanneet näytösotteluita, joissa olemme aina olleet yhdessä. Konnankoukut on otettu näistä otteluista pois ja varmasti jokainen vanhempi pelaaja ymmärtää sen, että kukaan ei halua siellä loukkaantua. Perjantain ottelussa tullaan varmasti näkemään paljon hienoja maaleja. Tämä on vähän niin sanottu All stars -peli, sehän on tärkeintä.

Mutta se tärkein – tullaanko ottelussa kuulemaan tiki-talkia?

– Tiki-talkia kuullaan varmasti, kyllähän sitä vähän pitää aina kiusaa heittää. Fopalle ei ehkä niinkään, mutta Sundinille voisi vähän heittää.