Moskovassa juhlistetaan ensi viikonloppuna vuonna 1972 pelattua Kanadan ja Neuvostoliiton välistä Summit Series -ottelusarjaa.

Näytösottelun pelaajalista on kiekkofaneille huikeaa luettavaa: mukana ovat muun muassa Vjatseslav Fetisov, Vladimir Krutov, Sergei Makarov, Igor Larionov, Aleksei Kasatonov, Vladislav Tretjak ja Valeri Kamensky. Suomesta peliin kutsuttiin Esa ”Tiki” Tikkanen ja Jari Kurri. Kaksikosta Tikkanen pääsee mukaan.

– Kutsu oli erittäin suuri kunnia, ja on upeaa päästä mukaan. Pelaajia olisi ollut tulossa ainakin neljän joukkueen verran, mutta meriitit eivät riittäneet. Ottelu on yksi vetonaula Sotshin talviolympialaisia varten rakennettavassa jääkiekko- ja talviurheilubuumissa, ja paikalle on tulossa runsaasti maan johtoa Vladimir Putinia myöden, Tiki kertoo Unibetilla.

– Itse pelissä on odotettavissa kovaa vauhtia, esimerkiksi Krutov ja Larionov ovat edelleen huippukunnossa. Onneksi pystyn tarpeen mukaan hämmentämään vastustajia myös venäjäksi, enköhän saa ainakin hyvän tuttuni Fetisovin kuumenemaan, Tiki-Talkin mestari naurahtaa.