Ruotsin EHT-turnaus pelataan ensi viikolla ja MM-kisat lähestyvät päivä päivältä.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosella ei pitäisi olla huolta ainakaan maalivahtiosastolla, jonne piisaa runsaasti laatua ja määrää. Jalosen äskettäisistä julkisuuteen valuneista kommenteista voi päätellä, että Petri Vehanen on sementoinut paikkansa MM-joukkueessa. Sen verran kovaa valuuttaa on viime vuoden MM-kulta.

Mikäli Jalonen ottaa syyniin maalivahtien nykyvireen, valmentaja ei voi ohittaa valinnoissa Euroopan kuuminta suomalaisveskaria eli KHL-seura Metallurg Magnitogorskin Ari Ahosta. Magnitogorskin ykkösveskari antoi viimeisimmän työnäytteen sunnuntaina, jolloin Ahonen kannatteli joukkuettaan 38 torjunnalla. Metallurg voitti täysin Ahosen ansiosta Pekka Rautakallion Dinamo Riian 3-2.

Ahonen on pelannut tällä kaudella 26 KHL-matsia. Suomalaismaalivahti on KHL-veskarien tilastoykkönen ja torjuntaprosentti on 93,3. Ahosen ansioksi voidaan laskea, että Metallurg Magnitogorsk on noussut KHL:n kärkijoukkueiden sakkiin taistelemaan Gagarin Cupin voitosta. Jalonen valitsi Ahosen Ruotsin EHT-turnaukseen, jossa onnistuminen takaa Ahosen kisalipun.