KHL-seura Avangard Omsk otti tärkeän voiton, kun se kaatoi keskiviikkona Barys Astanan 5-2 vieraissa.

Omskin päävalmentaja Raimo Summanen oli harvinaisen tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. Keskiviikkona Omskin ex-tähti ja nykyään Philadelphiassa pelaava Jaromir Jagr täytti pyöreät 40 vuotta – lehdistötilaisuudessa toimittaja kysyi, että voisiko Avangardin voiton omistaa syntymäpäiväsankarille. Summanen ei sentään näin tehnyt, mutta yltyi kuitenkin kehumaan Jagria.

– Jagr on loistava pelaaja ja hänelle on erittäin suuri saavutus pelata tuolla tasolla. Haluan joukkueen puolesta onnitella häntä syntymäpäivän johdosta, Summanen sanaili.

– Joukkue teki hyvän tuloksen. Tämä oli luultavasti ensimmäinen kerta viime aikoina, jolloin vastustajalla oli enemmän laukauksia meidän maalia kohti. Joskus meille käy niin, että lauomme jopa 40-45 laukausta vastustajaa kohti, mutta emme voita matsia. Sitten joskus on pelejä kuten tänään, jolloin sinulla ei ole niin montaa laukausta, mutta teet kuitenkin maaleja. Se on tietenkin hyvä, että teet maaleja ja voitat.

Suomalaispelaajista Anssi Salmela merkkautti yhden syöttöpisteen ja enimmät minuutit Omsk-puolustajista. Positiivista oli myös Karri Rämön esitys: suomlaisvahti torjui 28 kertaa ja säästyi Summasen läksytykseltä.