Yksi Lahden Pelicansin kantavia voimia SM-liigassa on ollut 23-vuotias puolustaja Joonas Järvinen. Miehelle on kerääntynyt vastuuta pitkälti yli 22 minuuttia per ottelu.

Järvinen kuvaili SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa, mikä tekee lahtelaisten peräsimeen kuluvaksi kaudeksi tulleesta Kai Suikkasesta hyvän valmentajan.

– Pelaajat uskovat häneen ja hänen pelisysteemiinsä. Se ei ole mitenkään monimutkainen. Kaikki ovat valmiita sitoutumaan siihen ja noudattamaan sitä.

– Sieltä tulee palaute kun tulee, mutta se on siinä sitten, ja homma selvä. Hän on hyvä koutsi ja toistaiseksi on kaikki tykännyt. Entinen pelaaja tietää miten hommat on, ja kun hän sanoo, niin pelaajat tekevät niin. Niin sen pitäisi toimiakin, Järvinen sanoo.

Puolustajan mainiot otteet Pelacinsissa palkittiin jo kauden toisella kutsulla Leijonien mukana EHT-turnaukseen. Moskovassa maajoukkue ei tuloksellisesti häikäissyt, mutta Järviselle turnaus oli silti positiivinen kokemus.

– Henkilötasolla jos katsotaan, niin kyllä se oli iso kokemus – nähtiin mitä vaatii sillä tasolla pelaaminen; oli kovia joukkueita vastassa. Loppupeleissä aikamoinen kasa jäi itseluottamusta liigapeleihin, ja oli helppoa tulla pelaamaan liigaan sen jälkeen.

Julkaisemme Joonas Järvisen haastattelun kokonaisuudessaan vielä lauantain aikana.