Helsingin IFK vei helsinkiläisseurojen välisen Talviklassikon, kun Jokerit kaatui lukemin 3-2- voittomaalikilpailun jälkeen. Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund oli hyvillään joukkueensa taistelutahtosta.

– 0-2-tilanteesta nouseminen rinnalle noissa olosuhteissa vaati taisteluhenkeä, ja sellaista aisti joukkueen sisältä tänään. Oli halua pelata ja halua voittaa ottelu. Näissä peleissä tarvitaan katukiekkomentaliteettia, että innostuu, pelaa ja reagoi tapahtumiin kaukalossa. Sitä tämä on parhaimmillaan, Westerlund kommentoi Jokerien nettisivulla.

Kamppailun avausosuma syntyi Jokeri-vahti Eero Kilpeläisen todellisestä hörpystä, kun Eero Somervuoren matala vippaus puolesta kentästä meni pompun kautta verkon perukoille.

– Ensimmäisen maalin kaltaiset jutut kuuluvat näihin tapahtumiin ja ehkä sen myötä IFK sai vähän yliotetta. Pikku hiljaa kuitenkin tulimme sieltä, Westerlund sanoi.

Jatkoajalle ja voittomaalikilpailuun päästiin, kun Jarkko Ruutu iski Jani Ridan syötöstä 2-2-tasoitusmaalin Jokerien pelatessa alivoimalla.

– Maalihan oli todella upea. Nämä herrat ovat muutenkin olleet vahvassa vireessä viime aikoina, Westerlund kehui.