Suomen maajoukkueen ja HIFK:n puolustaja Mikko Kousa kertoi perjantaina SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa muun muassa, millaiset ovat odotukset tuleviin otteluihin ulkojäällä sekä Leijonien EHT-turnaukseen.

HIFK vei haastattelua seuraavana päivänä Talviklassikon Jokereita vastaan lukemin 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen.

Mikko Kousa, tuleeko kylmästä ilmasta ongelma pelata ulkojäällä Suomi-Venäjä-ottelussa ja HIFK-Jokerit talviklassikossa?

No, ei ole mitään ongelmaa. Ei ainakaan pidä tehdä tästä mitään ongelmaa. Nämä on niin hienoja hetkiä [pelaajan uralla], että ei näitä pääse hirveästi kokemaan. Se on suhtautumiskysymys; mitä laittaa päälle ja miten tilannetta ajattelee.

Miten olet varustautunut otteluihin, jotka poikkeavat normaaleista hallipeleistä?

On pari paitaa päällä, ja lämmittävä kerrasto. Pipo on kypärän alla. Ei viitsi kotihallissa pelata pipo päässä. Kyllähän tässä pitää laittaa paljon päälle, että varmasti tarkenee.

Haittaisiko, jos ulkopelejä olisi useammin?

Ennen vanhaa on jauhettu näitä kokoajan, niin miksi ei. En ole pelejä junnuna pelannut ulkona, mutta muuten on tullut aikaa vietettyä Lahden ulkojäillä.

Mitä jäi käteen Moskovan EHT-turnauksesta?

Siitä jäi käteen kaksi tappiota ja yksi voitto – ei ihan nappiin mennyt. Kyllähän pitää itsekin voittamaan lähteä eikä vain katselemaan mitä nimiä on naapurin paidassa.

Tulokset ei sinänsä tyydytä, mutta näin turnauksesta, missä oma tasoni menee tällä hetkellä, ja missä on KHL:n ja Ruotsin taso.

Millaisia odotuksia sinulla on Suomi-Venäjä-stadionotteluun?

En ole ajatellut yhtään vielä sitä. Huomenna [lauantaina 4.2.] on meidän oma juttu ja keskitytään nyt siihen. Mietitään ensi viikolla Venäjää sitten. Ei ole tullut mieleenkään se vielä.

Millainen askel sinulla on vielä otettavana esim. KHL:n huipputasolle?

Vaikea tarkkaan sanoa. Onhan ne pirun taitavia ja nopeita, ja totta kai siellä on tietty ero. Ei se ero mikään hirveä ole, samaa puuroa nekin syövät. Ei ne sen kummallisempia äijiä ole.

Pelasitko mitenkään eri tavalla, kun vastassa EHT-peleissä oli ns. suurempia nimiä?

Henkilökohtaisesti ei ainakaan itsellä ole sellainen ajatusmaailma. En katsele selkiä ketä taklaan, jos tulee sille paikka. Ei sinne mennä katselemaan. Teen parhaani, ja he tekevät parhaansa.

Tykkäät pelata kiekon kanssa, niin kuinka pitää yksinkertaistaa peliä jos lunta on jäällä?

Pitää sitä vähän yksinkertaistaa, kyllä sitä lunta on siinä sitten. Kiekko ei ihan tottele samalla tavalla ja saattaa hukkua siihen. Pitää aika simppelinä pitää, että saadaan ne kolme pistettä. Ei se salaisuus ole, kyllä kaverikin tietää sen.

Onko sinulle etua torstain peliin, kun pelaat nyt yhden pelin alle ulkojäillä?

Kyllä me [Leijonat] ehditään käydä silloinkin jäällä; venäläisetkin varmaan todennäköisesti olleet joskus ulkojäillä ja pääsevät testaamaan stadioniakin eli ei siinä varmaan mitään hyötyä meille tule.

Haastattelu: Kai Lintinen