Leijona- ja KHL-pakki Pasi Puistola pääsi piipahtamaan kotimaassaan. 500 kilometriä Pietarista itään sijaitsevan Cherepovets-kaupungin ylpeys Severstal on tällä hetkellä oman KHL:n läntisen konferenssin neljäntenä. Puistolalle maajoukkuekutsu tuo mielekästä vaihtelua arkeen.

Pasi Puistola, mitkä fiilikset on vetää Leijona-asu taas päälle?

Hienot fiilikset tietysti, nämä on sellaisia henkireikiä ja ylpeyden juttuja että pääsee pelaaman. Jukka Jalonen tuossa sanoikin, että täällä on hyvä fiilis ja kiva päästä pelaamaan.

Ehtiikö tässä Suomessa perhettä ja tuttuja tapaamaan?

Kyllä ehdin päivän kotona käymään. Perhe asuu Suomessa. Kavereita ei juurikaan ehdi näkemään valitettavasti näin lyhyellä ajalla.

Miten ovat pelit seurajoukkueessa menneet?

Jos lusikalla annetaan, niin ei voi kauhalla vaatia. Tietysti paremminkin olisi voinut pelata, mutta ei se nyt ihan nappiin ole mennyt, mutta ei huonostikaan.

Minkälaista on elämä Cherepovetsissa kaukalon ulkopuolella, tukeeko se pelaamista, vai onko arki enemmän selviytymistä?

No ei se vain selviytymistä ole. Se on pitkälti itsestä kiinni miten siihen asennoituu. On ollut ihan mielenkiintoinen kokemus, ja ei minulla ole mitään valittamista. Olosuhteet ovat siellä hyvät. Joukkue on hoitanut asiat hyvin, että ei ole sen puoleen. Toki välillä asiat hoidetaan venäläiseen tyylin, mutta kaikkeen pitää tottua. Ihan hyvin pääpiirteittäin on mennyt.

Miten kuvailisit oman joukkueesi pelityyliä?

Suurimmat erot ovat varmaan taktisella puolella pelisysteemeissä, ja kaikki sellaiset pikkudetaljit, niihin ei kiinnitetä niin paljon huomioita mitä Suomessa tai Ruotsissa esimerkiksi tehdään. Siinä ehkä ne isoimmat erot ovat.

Miten oma sopimuksesi on voimassa?

Sopimus on voimassa kauden loppuun. Mennään päivä kerrallaan ja katsotaan mitä tulee eteen. Tässä on ollut aika kiireinen viimeinen vuosi-puolitoista, että mennään ihan rauhassa nyt, ja katsotaan tilannetta kauden jälkeen.

Kenen kanssa Leijonien valmennusjohto on sinut istuttanut pakkipariin?

Janne Niskalan kanssa pelataan ykkösketjun takana. Ilmeisesti vähän olisi ylivoimavastuuta tulossa. Vähän erilainen rooli, mikä oli viimeisessä EHT-tunauksessani eli Karjala-turnauksessa. Ei mitään, otetaan kaikki vastaan mitä saadaan.

Miten päin se menee: Sinä syötät ja Niskala tekee maalit vai toisinpäin?

Mä syötän ja Niskala laukoo – sovitaan se niin. Kuulostaa suunnitelmalta.

Haastattelu: Kai Lintinen