Leijonien hyökkääjä Petri Kontiola lupaa SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa, että Leo Komarovin ja Sakari Salmisen kanssa muodostamassa ykkösketjussa mennään Venäjää vastaan kovaa.

Mikä on tunnelma nyt kun pääset Suomen lämpöön sieltä Siperian aroilta?

Meillä taisi olla vähän lämpöisempi kuin täällä näin [naureskelee]. Totta kai Suomessa kun pääsee pelaamaan, niin se lämmittää aina enemmän. Tässä on mennyt muutama vuosi ulkomailla, ja into on piukassa, kun on päässyt näihin pelaamaan.

Siellä on pari seurajoukkuekaveria vastustajalla, joten katsotaan minkälaiset vedot saadaan aikaiseksi ennen peliä. Venäjällä pelaa hyökkääjä Evgeni Kuznetsov, hyökkääjä Stanislav Chistov ja puolustaja Alex Riazantsev, joka teki sen lämäriennätyksen alamäkeen [183 km/h ME-lämäri KHL:n tähdistöottelussa tammikuussa].

Meinaatko heittäytyä kiekon eteen, jos mies lataa matsissa?

Tein diilin, ettei ammu jos näkee että olen siinä lähellä.

Tuleeko tällaista teillä haastamista ja läpänheittoa pelissä ja ennen peliä seurakavereiden kanssa?

On siinä jotain pientä, mutta tässä yritetään tosissaan pelata ja voittaa peli, ja kaveruus unohtuu siinä. Karjala-turnauksessa meillä oli aina pieni veto, jos oli tuttu kaveri tuolla. Silloin hävisin, ja nyt haen revanssia.

Minkälaisella ketjukokoonpanolla lähdette nyt tähän EHT-turnaukseen?

Parit treenit on alla. Meidän troikka on Komarovin Leksa vasemmalla ja Salmisen Sakke pyörii oikealla. Lujaa vauhtia ollaan menty; tuntuu että ei meinaa pysyä perässä millään. Otetaan järkeä vähän mukaan vielä hommaan, niin eiköhän se siitä.

Pitääkö sinun enemmän pelata varmistellen, kun ketjussa on tällaiset vauhtilaiturit?

Enköhän minäkin saa mennä sinne sun tänne. Nyt on ihan uudet kaverit rinnalla, ei ole koskaan ennen oltu yhdessä. Pari päivää on näyttänyt ihan ok. Torstaina Venäjä-pelissä otetaan askel eteenpäin, niin saadaan homma toimimaan.

Mikä merkitys on sillä, että pelaat KHL:ssä ja on venäläisiä vastassa ja muissakin joukkueissa paljon tuttuja pelaajia?

Sinänsä ihan sama, missä kukakin pelaa. Tietää, että venäläiset on aika taitelijoita tässä lätkässä. Ne tykkää pitää kiekkoa, ja tehdä hienoimpia juttuja. Tällä hetkellä tuntuu, että venäläinen myös puolustaa hyvin, ei ole niin innokas Venäjä, mitä joskus on ollut.

Hyvän joukkueen he aina saavat kasaan, varmaan pari kolmekin joukkuetta saisivat mihin turnaukseen vaan. Sen aina tietää, että sieltä tulee kova nippu vastaan, pelasi sitä itse missä vaan. Kovaa mennään, ja siihen pitää vaan vastata.

Onko Venäjällä vielä sellaista kiekonkuskauskulttuuria?

Vähän katsoin tässä, että siellä nämä kaksi jätkää [Chistov ja Kuznetsov] jotka ovat meiltä, niin ne tykkää tehdä sitä seurajoukkueessa. Katsotaan miten homma lähtee täällä käyntiin. Hypätään siihen ’repsikan’ paikalle ja hypätään seuraan, ei sen kummempaa.

Haastattelu: Kai Lintinen