SaiPan ykkössentteri Jarno Koskiranta esiintyy maajoukkueessa ensi kertaa tällä kaudella. Aiemmin hän on pelannut viisi maaottelua MM-leirityksien aikana vuosina 2010 ja 2011, mutta lopulliseen kisajoukkueeseen ei ole vielä ollut asiaa.

Koskiranta on pisteiden valossa pelaamassa uransa parasta kautta ja on tällä hetkellä SaiPan toiseksi paras pistemies 45 ottelussa tehoilla 12+17=29. Hyökkääjä kertoo SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa tuntemuksistaan ennen Ruotsin EHT-turnausta.

Jarno Koskiranta, mikä oli fiilis, kun sait tietää maajoukkuekutsusta?

Ilman muuta hyvä hieno fiilis. Moskovaan tuli myös jo kutsu, mutta turnaus jäi flunssan takia välistä. Hyvä, että nyt pääsee kokeilemaan.

Osasitko odottaa kutsua sen perusteella tähän turnaukseen?

No, en sen enempää odotellut. Ei ollut puhetta siitä [Moskovan peruuntumisen jälkeen], mutta hieno homma että nyt onnistui.

Minkälaiseen rooliin uskot joukkueessa pääsevän?

Varmaan ihan sitä omaa ruutua. Tietysti, kun Leijona-paitaan mennään, niin on vähän eri rooli, mitä menen siellä tekemään [kuin mitä olen Saipassa pelannut tällä kaudella].

Se on kolmos-nelosketjun roolia mitä pitää pystyä pelaamaan. Olen hyvin pelannut kahteen suuntaan tällä kaudella. Se on ollut yksi näyttö mikä on sinnepäin on mennyt.

Mitkä ovat olleet pelisi vahvimmat osa-alueet tällä kaudella?

Se on lähtenyt siitä, että itseluottamuksen on saanut paremmaksi, mikä on ruokkinut itse itseään. Maaleja voisi olla paljon enemmänkin. Maalintekotarkkuus on ollut heikkoa vielä tänä vuonna.

Mitä asioita sinun pitää vielä kehittää?

Mainitsemani maalintekotilanteet ovat yksi suurimmista kehityskohteista. Siihen pitää keskittyä tulevaisuudessa enemmän, että saa paikoista paremmalla prosentilla kiekot sisään. Myös fyysisyys – olisi hyvä, että sitä saisi vähän lisää.

Mikä on haastavinta maajoukkuepeleissä?

Vauhti on aika railakasta, ja pelaajat ovat vielä astetta vahvempia ja nopeampi mitä SM-liigassa. Vauhtiin ja rytmiin pääseminen on tärkeä asia.

Onko nyt nimetyssä joukkueessa sinulle tuttuja pelaajia?

Muutamia kavereita on leirityksessä tullut vastaan, mutta en ole sen enempää pelannut kenenkään kanssa eikä ole tuttuja ketjukavereita, joten sinänsä koostumus jää nähtäväksi.

Millaiset ovat aiemmat muistosi maajoukkuepeleistä?

Ne ovat olleet tosi hienoja kokemuksia. Etenkin ensimmäiset pelit muistaa aina. Ja tietenkin viime kaudella olin muutaman viikon ajan mukana kevään leirityksissä. Molemmista on jäänyt hyvät muistot.

SaiPalla on tiukka tilanne liigassa suuntaan jos toiseen. Mitä teidän pitää tehdä paremmin, jotta pisteitä saadaan enemmän loppukaudesta ja pääsisitte playoffeihin?

Nyt ollaan aika hyvin saatu kiinni juonesta, ja täytyy yrittää pysyä siinä. Iso rooli tulee noista lisäpisteistä – jatkoajoista ja rankkareista. Ne ollaan aika suurella prosentilla onnistuttu häviämään. Niihin pitäisi joku lääke löytyä, niin olisi mahdollisuuksia.

Molempiin suuntiin on joukkueita lähellä eli ei auta kuin keskittyä seuraavaan peliin ja yrittää pitää oma draivi päällä.

Haastattelu: Kai Lintinen