Suomen kiekkomaajoukkueen hyökkääjä Antti Pihlström kertoi ennen Ruotsin EHT-turnausta SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa muun muassa alustaan KHL-liigassa ja mahdollisista ongelmista MM-kotikisoissa.

Antti Pihlström, mikä kuntosi tällä hetkellä?

Aina hyvillä fiiliksillä tullaan Leijona-paitaan, ja sitä odottaa näitä pelejä. Pääsee kokeilemaan miten tuolla on kehittynyt. Ihan hyvin on pelit mennyt. Hyvillä fiiliksillä lähdetään.

Miten vetäisit yhteen kauttasi Venäjällä tähän asti?

Sillä tavalla olen yllättynyt, että paremmin on mennyt kuin mitä odotin. Olisi luullut, että on vaikeampi päästä mukaan, mutta kun on päässyt hyvään joukkueeseen ja on tottunut pelityyliin, niin on tuntunut että paremmin ja paremmin on mennyt koko ajan.

Kun syksyllä tuli siirron mahdollisuus, niin kuinka nopeasti varsinaisen päätöksen jouduit tekemään?

Nopea se päätös aina on, vaikka siinä monta kuukautta vetkuteltiin. Sitten kun tuli se todellinen mahdollisuus, niin sitten on lähdettävä heti, ja sillä siisti.

Muuttuuko roolisi olennaisesti seurajoukkueesta siirryttäessä maajoukkuepeleihin?

Ainahan se vähän vaihtelee, riippuu aina mitä valmentaja on rooliksi miettinyt ja missä kentässä pääsee pelaamaan. Omat vahvuudet tiedetään ja niitä yritetään käyttää. Niin monessa roolissa ja niin monessa paikassa olen pelannut, että silleen on helppoa vaihtaa, ja vaihdos ei kestä kauaa.

Se on hyvä, että pystyy vähän joka paikalla pelaamaan ja kaikenlaisissa rooleissa; se ei ole minulle mikään ongelma. Aina siihen on totuttu ja sopeuduttu.

Saatko Leijonapaidasta vielä extralatausta? Varsinkin arvokisoissa vauhtiisi on tuntunut löytyvän vielä yksi vaihde lisää.

Niin se aina on. Siinä edustetaan Suomea ja koko Suomen kansaa – laittaa parasta pöytään silloin kun on ne paikat.

Kotikisat keväällä, millainen fiilis on yleensäkin pelata Suomessa kuin muualla?

Aina pikkaisen eri tunnelma, kun yleensä turnaukset ovat ympäri maailmaa. Siinä pitää olla fiksu ja keskittyä olennaiseen. Ei saa alkaa liikaa miettiä niitä [ulkopuolisia] asioita. Tärkeintä on keskittyä vain pelaamiseen ja unohtaa muun myllytyksen, mm. fanit ja median, ympäriltä – sitä kautta vain voi pärjätä.

Koetko, että tässä on mahdollisia ongelmia edessä kisajoukkueella?

Ainahan se ongelma voi olla. Ikinä ei tiedä mitä tapahtuu, ja mitä mediasta tulee. Ja jos niitä liikaa lukee, niin voi tulla ongelmia joukkueelle ja pelaajille, ei sitä ikinä tiedä. Näitä asioita pitää käydä läpi ennen turnausta.

Haastattelu: Kai Lintinen