Ex-Leijonaluotsi: Koivu, Nummelin ja Kapanen eivät kuulu MM-kisoihin

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana vuosina 1982-1986 toiminut Alpo Suhonen jättäisi Saku Koivun, Petteri Nummelinin ja Sami Kapasen ulos MM-kisajoukkueesta.

Suhosella on vankat perusteet.

– Kun minulta on tätä eri yhteyksissä kysytty, olen sanonut, että Koivu, Nummelin ja Kapanen eivät kuulu MM-kisoihin, Alpo Suhonen sanoo SuomiKiekko.com-sivustolle.

Suhosen mukaan loukkaantumiset ovat tylsistyttäneet parhaimman terän Nummelinin ja Kapasen otteista.

”Eivät valitettavasti kuulu enää joukkueeseen”

– Nummelin on ollut loukkaantuneena – enemmän tai vähemmän – viimeiset kaksi kautta, samoin Kapanen. Sami oli siis vielä vuoden pelaamatta. Hienoja pelaajia, mutta eivät valitettavasti kuulu enää joukkueeseen, Suhonen aprikoi.

Koivun kohdalla Suhonen asettaa pienen varauksen.

– Jos Saku suostuu pelaamaan nelosketjun sentterinä, niin ehkä sitten, mutta toisaalta siihen rooliin sieltä kyllä löytyy varmasti parempia vaihtoehtoja.

”Karalahti, Selänne ja Peltonen mukaan”

Sveitsissä kaksi mestaruutta valmentajana loihtinut jääkiekkoikoni nostaisi kisajoukkueeseen myös kokeneempaa polvea. Jere Karalahti, Teemu Selänne ja Ville Peltonen olisivat kaikki Suhosen joukkueessa.

– Karalahti, Selänne ja Peltonen mukaan. Kaikki ovat pelanneet erittäin hienon kauden. Karalahti on Venäjän liigan parhaita pelaajia, Selänne NHL:n ja Peltonen HIFK:n kantavia pelaajia. He ovat joukkueidensa kantavia voimia, Suhonen päättää.