Pelicansin paras pistemies Ryan Lasch piipahti SuomiKiekko.com-sivuston erikoishaastattelussa.

Tapetilla ovat hyökkääjänä operoivan Laschin tämä kausi, päävalmentaja Kai Suikkanen ja erot SM-liigan ja Elitserienin välillä.

Ryan Lasch, ovatko Pelicansin hyvät suoritukset tulleet yllätyksenä sinulle?

Tähän asti meillä on mennyt todella hyvin. Kukaan varmaan ei uskonut meidän olevan siellä missä nyt olemme. Olemme todella tyytyväisiä siitä. Kova työ kaukalossa ja hyvin yhteen hitsautunut joukkue – siinä ovat syyt menestyksemme takana.

Teit vastikään vuoden jatkosopimuksen Pelicansin kanssa kevääseen 2013. Viihdyt siis Lahdessa muutenkin hyvin?

Kyllä, täällä asiat ovat mallillaan ja Lahti on hieno jääkiekkokaupunki. Fanit kannustavat innokkaasti otteluissa. Myös valmentajat, muu henkilökunta ja koko pelaajaryhmä ovat kaikki loistavia tyyppejä, ja haluan olla osa tätä myös ensi kaudella.

Mikä tekee Kai Suikkasesta niin hyvän valmentajan?

Tapa, jolla hän lähestyy asioita on toimiva – hän tekee kovaa työtä valmentajana, sen näkee joukkueestamme – olemme kovaa työtä tekevä joukkue hänen ansiostaan. Hän odottaa meiltä paljon ja auttaa sen saavuttamisessa. Hän pitää meidät motivoituneina ja potkii eteenpäin – tekee meistä parempia joka päivä.

Onko tärkeää, että Suikkasella on pelaajataustaa?

Kyllä sillä on suuri merkitys. Kun on sellainen tausta ja kokemus pelaamisesta, niin se ehdottomasti auttaa valmentamisessa. Hän tietää mitä pelaaminen vaatii, ja osaa toimia sen mukaan.

Mitkä asiat omassa pelissäsi ovat ilahduttaneet sinua tällä kaudella?

Olen suorittanut tasaisesti koko kauden. Olen tyytyväinen rooliini ja pelikavereihini ja tilanteeseeni joukkueessa. Voin vain mennä kentälle ja tehdä töitä joka pelissä, se on kaikki mitä voin tehdä auttaakseni joukkuettani. Loppujen lopuksi, kaikki muu hoituu sitten siinä sivussa, jos on hoituakseen.

Missä Pelicansin pitää parantaa menestyäkseen playoff-peleissä?

Meidän pitää kehittää otteisiimme lisää tasaisuutta. Jokaiseen pelin pitää asennoitua kunnolla, tehdä runsaasti töitä, ja ei saisi juurikaan tulla huonoja jaksoja, vaan pitää pelata tasaista peliä ympäri vuoden.

Mitkä ovat SM-liigan ja Elitserienin suurimmat erot pelaajanäkökulmasta?

Molemmat liigat ovat mahtavia. Ruotsin liiga on enemmän east-west-kiekkoa, pelataan paljon poikittain, paljon kontrolloidumpaa ja puolustusvoittoisempaa peliä. Suomessa peli on taas pohjoisamerikkalaisempaa, vauhdikkaampaa ja aggressiivisempaa, missä mennään maalia kohti hieman useammin. Mielestäni SM-liigan peli sopii paremmin pelityyliini, olen täällä parempi kuin mitä olin Ruotsissa.

Pelasit USA:n paidassa Marraskuun Deutschland Cupissa. Kuinka suuret mahdollisuudet meillä on nähdä sinut maajoukkuepaidassa myös MM-kisoissa?

Deutschland Cup oli minulle mahdollisuus pelata ensimmäisen kerran urallani maani värejä kantaen. Se kokemus oli hieno ja onnistuin hyvin peleissä. Nyt valmennusjohto tietää kuinka pelaan ja olisi mahtavaa jos saisin mahdollisuuden päästä edes harjoitusleirille. Jos teen siellä hyvää työtä, niin MM-kisoissa pelaaminen on mahdollista. Jos he soittavat, niin varmasti lähden. Mutta siellä on pitkä lista pelaajia ennen minua, siitä olen varma.

Haastattelu: Kai Lintinen