Lukko taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista hienoisessa etulyöntiasemassa, sillä pahin uhkaaja SaiPa on neljän pisteen päässä yhden matsin enemmän pelanneena.

Lukon päävalmentaja Juha Vuori pistäytyi SuomiKiekko.com-sivuston erikoishaastattelussa, jossa tapetilla on joukkueen nykytilanne, ykkösmaalivahti ja kokoonpanovalinnat.

Juha Vuori, lauantaina hyvä peli Jokereiden vieraana, vaikka tuli tappio. Yksi piste kotiin viemisiksi kuitenkin.

Varmaan lähtökohtaisesti, kun oli viikon viimeinen peli, niin molemmat lähtivät suht koht tiiviillä paketeilla liikkeelle ja ylilyöntejä vältettiin. Ainakin meillä se oli tavoitteena, ja mielestäni onnistuttiin siinä. Tyytyväisiä ollaan pisteeseen täältä.

Asia mitä ollaan joukkueen kanssa puhuttu on joukkueen luonteen kasvattaminen ja sen tuleminen esiin; sitä saatiin Jokereita vastaan. Olen tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen. Voittoa haettiin, ja se on tavoite tästä eteenpäin koko ajan, niin kuin varmasti ollut tätä ennenkin. Kertoo jotain joukkueen luonteesta, kun tullaan takaa kolme kertaa tasoihin. Pistettiin itsemme tilanteeseen, että voitiin tapella voitosta. Se on iso askel eteenpäin tässä.

Mikä on Lauri Tukosen tilanne, hän jätti pelin kesken perjantaina Tapparaa vastaan eikä ollut mukana Jokereita vastaan?

Tukonen on loukkaantunut, alaraajassa on vaivaa. Katsotaan päivittäin tilannetta, kuinka paljon pystyy olemaan harjoituksissa mukana.

Peluutit Jokereita vastaan Simon Nielseniä, mutta Mika Noronen on varmaan marssijärjestyksessä kevään ykkösmaalivahtinne?

Nielsenillä oli varma päivä Jokereita vastaan, ja pelasi hyvän pelin. Katsotaan päivittäin ja peli peliltä miten mennään. On ollut vähän niin ja näin, mutta nyt näyttää siltä että molemmat maalivahdit ovat löytäneet varmuuden, mikä on hyvä merkki tulevaisuutta varten.

Alkaako joukkueesta löytymään uskoa omaan peliin?

Hyvä itseluottamus kantaa noinkin, vaikka ollaan maalin tappiolla kolme kertaa, niin tullaan vielä. Pikkuhiljaa edetään, se vaatii oman aikansa.

Kahdeksan peliä jäljellä ja tiukka taistelu playoff-paikasta. Pyöriikö sarjataulukko yhtään joukkueen mielessä kun runkosarjan loppu on käsillä?

On fakta, että sarjataulukko on se minkä mukana mennään loppujen lopuksi. Kuitenkin meidän ajatuksemme ja keskittyminen pitää olla omassa pelissä, niin kuin se viime aikoina on ollutkin. Siksi meidän peli näyttääkin paremmalta nyt.

Mitä vaatii, että Lukko pärjää playoff-peleissä?

Isona asiana on tiiviyden parantaminen ja että saadaan paikoista tehokkuus esiin. Silloin kun on paikka, niin isketään paremmalla tehokkuudella maaleja.

Tiivistitte kolmeen ketjuun esim. Jokerit-ottelun lopussa. Näetkö tässä kuormitusongelmaa vai onko nämä vain pelikohtaisia reagointeja tarpeen mukaan?

Enemmän nämä ovat pelikohtaisia juttuja. Jokainen peli on pankkiin tulevaisuutta varten niillekin ketkä Jokereitakin vastaan pelasi vähemmän. Esimerkiksi Joni Nikon kohdalla – hän oli täällä mukana ja pääsee vähän kiinni pelaamiseen.

Nikko teki debyyttinsä Jokerit-pelissä, miten hänen rooliaan ja suoritustaan analysoit?

On kova paikka tulla Helsinkiin ja ykkösketjuun suoraan, hän aloitti Tukosen paikalla Perttu Lindgrenin ja Janne Keräsen rinnalla. Ihan hyvällä tavalla pääsi peliin ja piti paikkaansa. Kolmannessa vähän tiivistettiin, ja hän huilasi siinä.

Jatkaako hän kokoonpanossa, niin sitä katsotaan ensi viikolla mikä on tarve, mutta todennäköisesti hän harjoittelee meidän kanssa, se on se juttu tästä eteenpäin.

Onko Nikon lisäksi muita kavereita lähellä pelaavaa kokoonpanoa?

Meidän pitää sillä tavalla edetä, että on reserviä siellä paikkaamaan, jos ja kun tarpeita todennäköisesti tulee loukkaantumisten ja muiden seurauksena.

Haastattelu: Kai Lintinen