Corey Perry ja Teemu Selänne juonivat kotijoukkue Pittsburghin kumoon viime yön ottelussa. Perry tasoitti toisessa erässä ja Selänne iski voiton kolmannessa. Jälkimmäinen valittiin ykköstähdeksi ja Perry kolmoseksi.

Selänne sai maaliinsa nätin syötön Matt Beleskeyltä ja pääsi luistelemaan kaukalon vasenta laitaa kenenkään estämättä. Maalin Selänne viimeisteli ohittamalla Marc-Andre Fleuryn kilpipuolelta kauniilla rystyvedolla.

– Sille on syy, miksi hänellä on tsiljoona maalia tässä liigassa, sanoi valmentaja Bruce Boudreau LA Timesin mukaan.

Boudreaun arvio on yläkanttiin, sillä tosiasiassa Selänteen maalimäärä on nyt 656 – mikä nostaa hänet tasoihin Brendan Shanahanin kanssa 12. sijalle kaikkien aikojen listalla. Seuraavana edessä on aktiivipelaaja Jaromir Jagr 659:ssa.

– Tämä voitto oli valtava juttu meille. Me tulimme tänne joskus kello 3 aamuyöstä. He aloittivat kovaa ja hallitsivat ensimmäistä erää, mutta sitten me pääsimme mukaan peliin. Tämä joukkue pelaa nyt suurella itsevarmuulla ja vaikka jäimme jälkeen, me uskoimme voivamme nousta takaisin peliin, Selänne kertoi.

NHL:n tämän hetken kuumin pelaaja Jevgeni Malkin jäi pisteittä ottelussa ensi kertaa kuuteen otteluun.

Anaheimin voitto nosti seuran jo kuuden pisteen päähän lännen viimeisestä tämänhetkisestä pudotuspelijoukkueesta Phoenixista. Pittsburgh on puolestaan idässä viidentenä.