Jääkiekon SM-liigassa pelaava KalPa testaa tiedotteensa mukaan ensimmäisenä liigaseurana pelaajansa sykettä ottelun ajan ja näyttää sykkeen katsojille reaaliaikaisesti mediakuution välityksellä.

Seurattava pelaaja on joukkueen kokenut kapteeni, Sami Kapanen. Kapanen joutui syksyllä huilaamaan liigaotteluista usean viikon ajan ylikunnon vuoksi. Kapasen mielestä sykkeen seuraaminen on mielenkiintoista ja syke kyllä kertoo päivän vireystilan ja kunnon.

– Ensimmäiset isommat sykkeenmittaukset minulle tehtiin jo Juha Junnon ollessa KalPan valmentajana, mutta NHL:ssa sykkeitä ei seurattu niin tarkasti. Carolinassa ja Philadelphiassa sykkeitä mitattiin joskus yksittäisissä harjoituksissa tai luistelu- ja juoksutesteissä, mutta yhtä kattavia mittauksia kuin nyt KalPan kanssa olemme tehneet, ei minulla ole ollut koskaan urallani, Kapanen kertoo.

– Kun kärsin syksyllä ylikunnosta, sykettäni seurattiin vuorokauden ympäri viikon ajan. Nyt teimme tarkistusmittaukset uudelleen. Tarkkaa syytä ylikunnolle ei vieläkään ole löydetty, se oli monen tekijän summa. Nyt kuitenkin seuraan omaa palautumistani vielä tarkemmin, jotta vastaavaa ei tapahtuisi jatkossa, Sami jatkaa.

Lue aiheesta lisää KalPan verkkosivuilta.