Pikkuleijonien MM-kisojen alkulohkon menestystarinan ratkaisuottelut olivat matsit USA:ta ja Tshekkiä vastaan. Molemmissa peleissä vastustajien muurina seisoi Ilves-vahti Sami Aittokallio, joka yhtä jenkkiosumaa lukuun ottamatta torjui kaiken mahdollisen ja mahdottoman.

Tänään Raimo Helmisen miehistön on tarkoitus jatkaa tuota menestystarinaa kurittamalla Slovakiaa puolivälierissä. Koska slovakkien tulivoima ei ole turnauksen parhaita, ovat odotukset Aittokallion seuraavalle nollapelille korkealle.

USA- ja Tshekki-kamppailuissa Aittomäki joutui todelliseen kiekkosateeseen. Yhdysvallat laukoivat kohti suomalaismaalia 39 kertaa ja Tsekki koitti 36 kertaa omassa Suomi-kohtaamisessaan saada kiekkoa verkon perukoille.

Aittokallio on nyt turnauksen kahdessa pelaamassaan ottelussa torjunnut 74 laukausta häntä kohti tulleista 75 vedosta. Sankariveskarilla on siis mahtava torjuntaprosentti 98,67.

Tuo hurja luku voi jopa nousta Slovakia-ottelun jälkeen. Mikäli näin on, takaa se Pikkuleijonille paikan tasan vuorokautta myöhemmin Ruotsia vastaan pelattavaan välierään.