Suomen nuorten ykkösmaalivahdiksi MM-kisoissa nousseelle Sami Aittokalliolle välierä Ruotsia vastaan oli kuin peilikuva hänen koko turnauksensa tähänastisesta suorituksesta: valoa ja varjoa!

Aittokallio piti Pikkuleijonia välierässä pitkään pystyssä, mutta sitten se karmaiseva virhe: Veskari haki kiekon maalinsa takaa, mutta vippaus reunusta pitkin kilpistui vastustajaan, joka antoi nappisyötön Max Fribergille. Tällä oli helppo työ siirtää peliväline tyhjään maaliin. Suomi oli siis ainoastaan 104 sekunnin päässä finaalipaikasta.

Aittokallio torjui Ruotsi-pelissä hurjan määrän kiekkoja, sillä länsinaapuri ampui peräti 58 kertaa kohti suomalaisten maalia. Niistä kolme upposi lopulta Aittokallion selän taakse.

Kaiken kaikkiaan Aittokalliolta ollaan nähty hyvät kisat, joskin välierän lopun ja Slovakia-matsin hapuilut painavat vaakakupissa miinuspuolella. Kokonaisuutena arvosana on kuitenkin hyvä.

Jälleen kerran päävalmentaja Raimo Helminen joutuu pohtimaan, kenet hän heittää tolppien väliin pronssiotteluun. Todennäköisesti Aittokallio siellä nähdään.