Jokerit on tehnyt keskushyökkääjä Riku Hahlin kanssa vuoden jatkosopimuksen, joka sisältää myös option kaudesta 2013-14.

Hahl, 31, palasi täksi kaudeksi SM-liigaan useamman ulkomailla pelatun vuoden jälkeen ja on viihtynyt Jokereissa erinomaisesti. Toimitusjohtaja Jarmo Kekäläiselle oli tärkeää saada yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista jäämään seuraan.

– Hahl on meille tärkeä johtava pelaaja niin kaukalossa kuin pukukopissa. Tämä oli joukkueelle ja koko organisaatiolle tärkeä jatkosopimus. Olemme todella iloisia, että Riksa halusi jatkaa täällä, vaikka hänellä oli optio ja mahdollisuus siirtyä muualle. Hän kuitenkin halusi tehdä jatkosopimuksen jo paljon ennen option päivämäärää, Kekäläinen sanoo seuran tiedotteessa.

– Se oli mielestäni reilu peli sekä minua että seuraa kohtaan. Nyt halusin ajoissa sopia jatkosta, koska olen viihtynyt todella hyvin, joten mitä tätä suotta venyttämään. Iso juttu oli myös se, miten on otettu organisaatioon sisään fanienkin suunnalta. Kaikki on ollut tosi positiivista, joten sekin auttoi päätöksessä, Hahl kertoo.

– Tässä vaiheessa oli oikea aika tehdä ratkaisu. Nyt pääsee keskittymään loppukauteen kunnolla. Pitää vain saada itsensä pelikuntoon ja takaisin auttamaan joukkuetta.

Hahl on kärsinyt viime ajat keskivartalovammasta, jonka vuoksi hän kävi tähystysleikkauksessa viikko sitten. Hän on ollut sivussa peleistä joulukuun European Trophyn lopputurnauksesta lähtien. Paluu peleihin voi tapahtua jo ensi viikolla.

– Nyt näyttäisi oman kunnon puolesta jo olevan valoa tunnelin päässä. Lähiaikoina päästään pelaamaan, Hahl sanoo.