KHL-seura Avangard Omskin vaativat fanit ovat nousseet jo takajaloilleen. Fanilauma organisoi parhaillaan äänestystä, jossa selvitellään päävalmentajana toimivan Raimo Summasen uskottavuutta. Käytännössä Summasen lähtölaskenta on käynnistynyt.

Kiima oli kovaa luokkaa, kun suomalaisluotsin paluusta tiedotettiin joulukuussa. Summasen päävalmentajakaudella kaikki on mennyt pieleen eikä joukkueen peli toimi alkuunkaan – edes sarjan heikompia joukkueita vastaan.

Torstaina Summasen Omsk kärsi nöyryyttävän kotitappion koko sarjan jumbojoukkueelle Avtomobilistille maalein 1-3. Suomalaisluotsin aikana Omsk on pelannut viisi sarjamatsia, joista se on hävinnyt neljä. Ainoan voiton Summasen Omsk nappasi enemmän nyrkkijoukkueena tutuksi tulleelta Vitjazilta.

Kaikkein huolestuttavinta Summasen kannalta on se, että Omsk ei kykene tekemään maaleja. Viimeisessä neljässä pelissä Avangard on tehnyt keskimäärin yhden osuman per peli. Summanen puhui taannoin tappioiden pyörteessä, että joukkueen puolustuspeli on laitettava kuntoon. Sitä ennen suomalaiskoutsin on saatava joukkueen maalintekokoneisto pyörimään tai potkut Omskissa ovat tosiasia.