Suomen alle 16-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue voitti kultaa viikonloppuna talvilajien Nuorten Olympialaisissa Itävallan Innsbruckissa.

Jokereista historiallisessa saavutuksessa olivat mukana maajoukkueen päävalmentajana toiminut Tomi Lämsä sekä hyökkääjä Joel Kiviranta, joka kuului ryhmän avainpelaajiin. Lämsä arvostaa saavutuksen korkealle ja antaa vuolaan tunnustuksen koko joukkueelle.

Talvilajien Nuorten Olympialaiset järjestettiin tänä talvena ensimmäisen kerran. Kansainvälinen olympiakomitea aikoo luoda kisoille samanlaisen perinteen kuin kesä- ja talviolympialaisille eli myös nuorten olympiamitaleista taistellaan neljän vuoden välein.

– On etuoikeutettu olo, että sai olla mukana tällaisessa, Lämsä sanoi palattuaan Suomeen ja huilattuaan pari päivää kotikonnuillaan Lahdessa.

– Tapahtuma oli laajuudeltaan valtava ja sitä todella tunsi olevansa olympialaisissa. Innsbruckin katukuvassa oli koko ajan esillä, että kaupungissa on tämän kokoluokan tapahtuma. Oli todella upeaa, että jääkiekkoa seurattiin kisoissa suurella mielenkiinnolla, kun lehterit olivat pullollaan ja kannustus hienoa. Vähän jopa yllätti, kuinka isosta tapahtumasta oli kyse, Lämsä jatkaa Jokerien verkkosivuilla.

Lue Lämsän ajatuksista lisää tästä linkistä.