KHL-seura Vitjaz Tshehovin talousvaikeudet saattavat lopettaa seuran jatkuvan pelleilyn arvostetussa liigassa.

Hotice.ru-sivustolle puhunut Tshehovin GM Aleksei Zhamnov myöntää, että joukkue saattaa jäädä ilman sponsoreita ensi kaudella, mikä tarkoittaa Vitjazin loppua KHL:ssä. Vitjaz keskittyy jatkuvasti enemmän tappelemiseen ja vastustajan vahingoittamiseen kuin pelaamiseen, mistä osoituksena torstainen Ak Bars Kazan -mittelö, jossa Tshehovin pelaajat jäähyilivät 135 minuutin edestä.

Ei ihme, että sponsorit kaikkoavat Vitjazin ympäriltä, sillä vaativa kiekkoyleisö haluaa kuitenkin katsoa enemmän jääkiekkoa kuin jatkuvaa nyrkkeilyä ja painimista. Tätä edes Tshehovin johtoporras ei ole ymmärtänyt. Tshehovissa asia nähdään niin, että ”kovaa pelaaminen” on enemmänkin seuran valitsema linja.

– Tämä on meidän perinne. Kun itse pelasin Vitjazissa, pelasimme jo silloin kovaotteista jääkiekkoa. Alusta lähtien joukkue on valinnut oma tyylin, josta yritämme pitää kiinni, Zhamnov sanoo Hotice.ru-sivustolla.

Kovaa voi pelata monella eri tavalla, mutta Vitjazin valitsema linja ei tuota tulosta missään muodossa. Vitjaz hävisi Ak Bars Kazanille 2-7, suomalaispelaajista Jarkko Immonen teki 2-1 maalin ja sementoi omalta osaltaan Barsin voiton.