Kärkijoukkue KalPan valmentaja Tuomas Tuokkola kritisoi SM-liigan sarjaohjelmaa ja toivoo, että seurat voisivat olla enemmän vaikuttamassa sen laadintaan.

– Muuten ei voida lähteä asiaa muuttamaan, mutta se mihin voisi tehdä muutoksia on se, että minkälainen otteluohjelma on. Että voisiko sarjaohjelmaa tehdä järkevämmin, on se mitä voidaan kysyä, Tuokkola kertoo SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa.

KalPa-luotsia sapettaa eritoten kuluvan viikon tilanne, jossa joukkueella on tiistaina ja lauantaina vierasottelut Helsingissä, mutta välissä torstaina kotimatsi.

– Lähdettiin Helsingistä juuri, ja onko mitään järkeä, että käydään kotona yksi vuorokausi välissä, ja mennään Helsinkiin kahdeksi vuorokaudeksi taas.

Kuopio sijaintina tuottaa paljon matkakilometrejä ja sitä kautta välillä jopa logistisia haasteita. Tuokkola ei tätä kuitenkaan valita.

– Ei meidän kannata marista ja valittaa, että matkustetaan paljon. Kuopio on hyvä paikka elää ja olla. Pitää antaa seuralle kiitos, että urheilullisesti pystytään hoitamaan aikataulutus.

Julkaisemme Tuomas Tuokkolan haastattelun kokonaisuudessaan sivustollamme viikonlopun aikana.