KalPa-kasvatti Juuso Puustinen on kulkenut omaa polkuaan NHL-kaukalot mielessä.

18-vuotiaana nuori mies suuntasi Pohjois-Amerikan juniorisarjoihin ja kaksi vuotta myöhemmin hän palasi SM-liigaan. Kaksi kautta Bluesissa ja yksi HPK:ssa toi 50 tehtyä SM-liigamaalia, joiden jälkeen Puustinen suuntasi rapakon taakse AHL:ään.

Puustinen myöntää, että tilanne on muuttunut kaikin puolin erilaiseksi myös kaukalon ulkopuolella.

– Kanadan vuosina asuin perheessä, ei ollut rahaa, ei muita suomalaisia, ei paikallista puhelinta, ei omaa tietokonetta, eikä ensimmäisenä vuonna autoakaan. Joten lievästi sanottuna tämä on luksusta verrattuna niihin aikoihin, Puustinen sanoo KalPan verkkosivuilla.

– Vapaa-ajalla hengaillaan aikalailla Suomi-porukalla, mikä on hyvä, koska ei nuita amerikkalaisia jaksa koko aikaa kuunnella. Kaupunkikin on pullollaan kaikennäköistä aktiviteettia, mitä välttämättä useimmissa muissa AHL-kaupungeissa ei ole tarjolla.

Hyvin pisteitä nakuttanut Puustinen odottaa jo omaa mahdollisuutta Nashvillen NHL-joukkueessa.

– Kun luistin liikkuu hyvin, niin sitä alkaa ajatella, että olisikohan minun vuoroni seuraavaksi. Muutama hyökkääjä NHLn puolella on käynyt, mutta niistä jokaisella on jo vähintään vuosi kokemusta AHLn puolella. Paikka aukeaa lopulta, jos sen ansaitsee.