Haastattelussa Sami Kapanen – "Ei haeta kouhottaen viittä-kuutta maalia"

Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin

Liigakärki KalPa kävi hakemassa Helsingistä arvokkaan päänahan tiistaina, kun Jokerit kaatui niukasti 0-1-lukemin. Taistelun jälkeen kuopiolaisten kapteeni Sami Kapanen kertoi SuomiKiekko.fi-sivuston haastattelussa joukkueensa tilasta ja omasta tilanteestaan syksyn loukkaantumisen jäljiltä.

Sami Kapanen, minkälainen on yleinen tunnelma joukkueessa?

Fiilis on hyvä. Ollaan pikkaisen haettu omaa pelaamista joulutauon jälkeen. Siellä on ollut samoja hyviä otteita kuin syyskaudella, mutta ei niin jatkuvana.

Tänään meillä oli työteliäs ja erittäin sitoutunut joukkue.  Tiedettiin, että tämä on vaikea paikka pelata. Haettiin voimaa kahdesta aikaisemmasta kohtaamisesta – Ollaan pelattu Jokereita vastaan hyvät pelit, mutta jääty ilman voittoa. Haluttiin tänään avata voittotili Jokereita vastaan.

Kyllähän toi kovaa suorittamista on. Kirsikkana kaiken päällä on veskarin loistava peli. Pelattiin ensimmäiset kaksi erää hyvin, mutta kolmannessa hieman passivoiduttiin ja annettiin liikaa ohjaksia kaverille. Mutta kaiken kaikkiaan ei voi olla kuin tyytyväinen.

Millainen on oma tuntuma? Sinulla on ollut jonkun verran loukkaantumisia syyskaudella?

Tällä hetkellä tuntuu pelaaminen todella mielekkäältä. Se on itsellä niin paljon liikkeestä kiinni. Nyt tuntuu, että luistelu on hyvässä uomassa ja vauhti on hyvää. Ollaan pystytty luomaan maalipaikkoja; pitää vain saada vähän parempaa ratkaisuvoimaa omiin maalipaikkoihin ja pientä malttia esim. reboundeihin – pikkaisen pistää kiekkoa sivuun ja iskeä tyhjiin, että ei vain nopeasti lakaise maalia koti. Mutta paljon on hyvääkin.

Mitä merkitsee täyden pistepotin hakeminen vieraskentältä kärkipään joukkuetta vastaan?