Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola antoi SuomiKiekko.com-sivustolle haastattelun, jossa hän käy läpi puheenjohtajuuksia, Stadion-ottelua ja Mikael Granlundin tilannetta.

Kalervo Kummola, kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtajasta äänestetään ensi syksynä. Nykyinen puheenjohtaja René Fasel on ilmoittanut halukkuutensa jatkaa. Aiotko lähteä haastamaan häntä?

Mahdollisuus olisi periaatteessa lähteä haastamaan häntä, mutta kukaan ei varmastikaan lähde. Hän jatkanee sen neljävuotiskauden ajan vielä.

Se mitä sen seuraavan neljän vuoden aikana tapahtuu, niin tässä voi olla kaikenlaista, kansainvälisen Olympiakomitean juttuja ja muita. Asioita mietitään sitten, jos hän päättää lähteä tavoittelemaan niitä.

Oletko Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtajuutta miettinyt eteenpäin?

En ole miettinyt nykyistä kautta pidemmälle, enkä haluakaan miettiä tässä vaiheessa. Keskitytään nyt näihin tuleviin kotikisoihin, ja liiton johtamiseen.

Minkälainen prosessi oli Stadion-ottelun järjestäminen nyt myös maajoukkueelle? Ymmärtääkseni vasta liiton mukaantulo mahdollisti Talviklassikon toteutumisen?

Näin siinä kävi. En ollut itse niin hirveän innostunut, kun on MM-vuosi. Mutta haluttiin lähteä auttamaan. Ei se mitään, kaikkea pitää kokeilla. Kulut menevät ymmärtääkseni jotakuinkin puoliksi meidän ja HIFK:n kesken.

Jos liigajoukkueet päättävät järjestää tapahtuman vuosittain, niin onko maajoukkue aina mukana?

Ei varmastikaan. Ehkä joka viides vuosi, ei missään tapauksessa joka vuosi. Jokerit-IFK-pelistä saattaa tulee jokavuotinen tapahtuma, en tiedä mitä he ovat suunnitelleet. Mutta ainahan siinä on vääntöä, stadionista ja muista.

Mikä on stadionottelun merkitys Jääkiekkoliitolle?

Luulen, että enemmän fanipäästä lähdetään liikkeelle näissä. Varmaan pelaajillekin kertatapahtumana hieno tilaisuus.

Jos ”talviklassikoita” järjestetään jossain vaiheessa muuallakin Suomessa, onko tarkoitus viedä myös maajoukkue sinne?

En usko, että niitä voidaan kytkeä toisiinsa. Eikä se niin kallista sinänsä ole, Olympiastadionilla maksaa eniten uuden ruohon tekeminen. Jos tällaisia otteluita pelataan jossain – tiedän, että Lahdessa ja Tampereessa on suunnitelmia – niin, tuskin maajoukkuetta lähdetään kierrättämään pitkin maata.

Missä vaiheessa Tampereen halliprojekti etenee?

En tiedä ihan tämän päivän tilannetta, mutta kyllä se etenee. Valtion rahoituksen suhteen esimerkiksi on edelleen kysymysmerkkejä.

Onko pelkoa, että katsojille tulee ähky jääkiekosta, kun on kahdet MM-kisat peräkkäin?

Toivottavasti ei. Ihannetilanteessa olisi ollut vaikka vuoden väli kisoilla. Hyvä puoli on, että voidaan samalla koneistolla pyörittää kahdet kisat. Asiassa on hyviä ja huonoja puolia.

Mitä mieltä olet Mikael Granlundin epäonnistuneesta, pelin Ruotsille ratkaisseesta, rankkarista nuorten MM-kisoissa, ja siitä nousseista otsikoista?

En kiinnittänyt erityistä huomiota. Tekevälle sattuu. En laittaisi sen piikkiin mitään, pelihän hävittiin siinä varsinaisella peliajalla.

Uskotko, että Mikael ei jää märehtimään tällaisia, vaan jatkaa vanhaan malliin kaukalossa?

Hän on niin tervepäinen urheilija, että en usko tällaisten jäävän kaivelemaan.

Onko Mikael jo liikaa esillä mediassa ja muissa edustustehtävissä?

Sille ei me oikeastaan aina voida hirveän paljon, se on media joka pyörittää tätä rulettia. Ennen kisoja ja kisojen aikana on tarkoitus rauhoittaa tilannetta. Ne on määrätyt tilanteet, missä pelaajat antavat haastatteluita ja loppuaika rauhoitetaan.

Haastattelu: Kai Lintinen.