Anaheim otti huipputärkeän voiton viime yönä yhdessä ankkojen kanssa playoff-paikasta kilpailevasta Coloradosta. 3-2 lukuihin päättynyt ottelu oli jo kahdeksas yhdeksässä ottelussa eteläkalifornialaisille.

Suomalaisista Teemu Selänne merkitsi ykkössyötön Anaheimin toiseen maaliin, kun taas Saku Koivu ja Niklas Hagman jäivät pisteittä.

Jonas Hiller pelasi jälleen sillä maailmaluokan tasolla, jota häneltä on viimepeleissä nähty. Ducks-vahti joutui torjumaan lähes käsittämättömän 43 kertaa. Kuten jo aiemminkin, valmentaja Bruce Boudreau käytti tilaisuuden hyödyksi syyttää liigaa Anaheimin syrjimisestä.

– Hän on ollut ilmiömäinen. Lyön tässä saman tien vetoa. Hän tulee olemaan viikon tai kuukauden pelaaja. On inhottavaa, että joskus he (liiga) eivät edes tunnu tietävän meidän olemassaolostamme Anaheimissa – olen joutunut oppimaan sen nopeasti – mutta toivon, että he ainakin huomaavat kuinka hyvin hän on pelannut ja antavat hänelle jotakin tunnustusta, Boudreau piikitteli LA Timesissa.

Colorado pysyi yhä lännen viimeisenä seurana, joka on menossa pudotuspeleihin. Eroa ankkoihin on 11 pistettä, mutta Avalanche on pelannut kolme ottelua enemmän.