Teemu Selänteen mahdollisesta siirtymisestä pois Anaheimista Stanley Cupista varmuudella taistelevaan joukkueeseen on huhuiltu viime aikoina reippaasti rapakon molemmin puolin.

Selänne itse totesi jälleen tuoreessa haastattelussa, että usko runkosarjan jälkeiseen elämään on suuri.

– Asian laita on, että minusta me voimme yhä onnistua siinä. Tämä on loistava liiga, kun pelaa hyvin. Pelejä on 30 jäljellä. Se on paljon kiekkoa, jos pysyy kuumana ja terveenä jonkin aikaa, Selänne sanoi The Globe and Mailin mukaan.

– Tämä on oikeastaan aika tuttu tilanne. Me olemme aina maagisen kasipallon takana jouluna ja sitten alamme nousemaan. Toivottavasti nyt on sama tilanne. Jos tämän tyyppinen joukkue pääsee playoffeihin, se itseluottamus… Kuka tietää? Se olisi uusi maailma. Se olisi uusi kiekkomaailma.

”Ei pidä vain mennä jäälle”

Selänne, kuten todettua loputtomiin, pelaa uskomattomalla tasolla ja kunnianhimolla yli 40-vuotiaaksi pelaajaksi. Daniel Alfredsson, itsekin lähes saman ikäinen ja huipputehokas, tietää mikä siihen on syynä.

– Kun lyö läpi liigassa, täytyy osoittaa kykynsä. Sitten täytyy sama tehdä uudestaan osoittaakseen, että on eliittipelaaja vuodesta toiseen. Sitten kun ikää tulee, joutuu osoittamaan, että pystyy pysymään nuorempien tahdissa. Se ei siis koskaan lopu, Alfredsson kuvailee.

– Minusta se on sitä, mitä ammattiurheilijana olemisessa on kyse – se haaste pyrkiä olemaan jatkuvasti parempi, eikä ikinä olla tyytyväinen. Se ajaa minua. Ja voin kertoa, että se ajaa Teemua ja Niklas Lidströmiä.

– Ei pidä vain mennä jäälle ja tehdä liikkeet, koska se ei ole sitä, miten me toimimme. Se ei ole meidän DNA:ssamme. On kivaa yrittää pysyä nuorempien penskojen vauhdissa – ja näyttää, että yhä pystyy siihen.