Anssi Salmela ylsi harvinaiseen kerhoon

Leijonien Anssi Salmela merkkautti itsensä harvinaiseen kerhoon viime maanantaina, kun Avangard Omsk nuiji Barys Astanan 4-2.

Salmela maalasi hattutempun. Avangard Omskin verkkosivujen mukaan seuran kiekkohistoria tuntee aiemmin ainoastaan kolme puolustajaa, joiden vyöllä on hattutemppu.

Viktor Arhipov sai kunnian olla ensimmäinen Avangard-puolustaja, joka kaudella 1981/82 laukoi kolme maalia ”Motor” Barnaulin verkkoon. Seuraavasta pakin tekemästä hattutempusta vastasi Dmitri Parhomenko (1993/94, ”Metallurg” Novokuznetsk). Salmelaa ennen tempussa onnistui Juri Panov, joka kauden 1997/98 pelissä rökitti Sibiriä kolmella kaapilla.

Omskin edellisestä hattutempusta oli jo myöskin aikaa. Jaromir Jagr tehtaili kolme maalia Barys Astanan verkkoon 7. lokakuuta 2009.

Edellä mainittuihin tilastoihin on laskettu pääsarjapelit kaudesta 1959/60 alkaen. Kaiken kaikkiaan 57 eri pelaajaa on onnistunut hattutempussa Avangard Omskin väreissä. Salmela on ainoa suomalainen, joka löytyy ennätyslistalta.

//