Rajuista kommenteista tunnettu entinen Leijona-luotsi Alpo Suhonen tarttuu Mikael Granlundiin kohdistuvaan hyväksikäyttöön.

Suhonen vaatii Facebook-kirjoituksessaan taukoa nuorelle kiekkotähdelle.

– Nyt aion puuttua asiaan,josta saan varmaan lisää vaikka mitä uhkauksia ja nimityksiä. Mikael nousi suomalaisen urheiluväen, jääkiekkoväen, median, fanien, sponsorien, lyhyesti kaikkien sankariksi ja syystä. MM-kisat olivat hänen näytös, SM-liiga on hänen näytös jne. Mutta mitä sitten on tapahtunut, kaikki ovat repineet hänestä irti kaiken, niin julkisuus, kaupallisuus, jääkiekko, HIFK, fanit, sponsorit, Suhonen laukoo Facebookissaan.

– Hänen avoin suhtautumisensa kaikkeen on ollut hienoa, mutta samalla häntä on siekailematta käytetty hyväksi kaikkialla. Hän on tehnyt kaiken mitä on pyydetty. Nyt hän on todella väsynyt, poikki ja pettynyt, ei siksi että hän on lahjakas, vaan siksi ettei kukaan ole suojellut häntä, liika on liikaa, jopa Kurrin ja Selänteen seuraajalle. Miksi meillä ei ymmärretä, että lahjakkuus ja nuoruus on haavoittuvaa ja tarvitsee johdon ja valmennuksen ymmärryksen, ei että heti kaikki.

– Toivon hänelle nyt pitkää lepoa, ei yhtään SM-liigapelia pariin viikkoon, jotta on vielä toivoa kevään MM-kisoista. Kaikki jotka ilkkuu hänelle nyt, voivat suunnata ivansa aivan muualle.

//