Unibetin kiekkoekspertti ja NHL-legenda Esa ”Tiki” Tikkanen antaa omat arvionsa SM-liigan alkukaudesta. Tikin mielestä alkukauden paras pelaaja löytyy Porista, kun taas HIFK:n kultakimpale on kakkostähti.

Tomas Zaborsky on ollut häikäisevä. 26 häkkiä kertoo aivan huikeasta maalitehtailusta, ja ilman häntä Ässät ei olisi näin korkealla sarjataulukossa. Mies on taatusti haluttua tavaraa itärajan takana, ja Ässien seurajohdolla onkin nyt erittäin hankala tilanne: myydäkö slovakkitähti kovalla rahalla KHL:ään, vai jahdata kaikin keinoin menestystä keväällä? Rahallisesti myynti olisi totta kai iso juttu, mutta joukkue kärsisi, ja samoin fanit, jotka ovat tukeneet seuraa vaikeiden vuosien läpi, Tiki spekuloi.

– Yksi pelaaja on ollut lähes yhtä tärkeä joukkueelleen, ja hän on tietysti Mikael Granlund, joka on pienellä erolla syksyn kakkostähti. Nuori kaveri, joka on joukkueensa liideri illasta toiseen ja pelaa huikeaa kiekkoa. Nämä kaksi miestä ovat syksyn ylivoimaiset tähdet.

”Pakistoon itseoikeutetusti JYPin Sami Vatanen”


//
Allstars-kentälliseensä Tiki valitsee Zaborskyn ja Granlundin lisäksi seuraavat pelaajat.

– Hyökkäyksen kolmanneksi lenkiksi lisää huipputaitoa KalPan Tuomas Kiiskisen muodossa. Pakistoon itseoikeutetusti JYPin Sami Vatanen, vaikka hänen kautensa alkoikin nihkeästi, sekä Ässien järkäle Kristian Kudroc. Hyvin sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan pelaavan Kudrocin rooli Ässien upeassa alkukaudessa on ollut merkittävä, Tikkanen summaa.

– Maalilla olisi alkukauden perusteella Ari Ahonen, mutta hänen lähdettyään KHL:ään nostan syksyn ykkösveskariksi Bluesin Petri Koiviston. Hän nousi haparoivan alkukauden jälkeen huipputasolla ja johdatti Bluesin kovaan voittoputkeen ennen loukkaantumistaan. Myös Ässien veskarit ovat näyttäneet, kuinka pitkälle hyvällä maalivahtipelillä mennään tämän päivän jääkiekossa, Tiki jatkaa.