Viime aikoina piristymisen merkkejä osoittanut Calgary Flames haki lauantain NHL-kierroksella 5-3 -voiton arkkivihollisensa Edmonton Oilersin hallista. Calgary on menettänyt viimeisessä neljässä ottelussa vain yhden sarjapisteen. Flames on nyt viiden pisteen päässä Läntisen konferenssin playoff-viivasta.

Kaukalon molemmat suomalaiset kenttäpelaajat pääsivät maalin makuun. Olli Jokinen vastasi Calgaryn ensimmäisestä ja viimeisestä osumasta. Edmontonin Lennart Petrell teki ottelun ensimmäisen maalin.

Calgary oli ottelussa tappiolla 0-2 ja 2-3. Jokinen piti tärkeänä sitä, että Calgary pysyi omassa taktiikassaan eikä lähtenyt mukaan Edmontonin peliin.

– Tuo (Oilers) on ehkä NHL:n taitavin joukkue. Heiltä löytyy paljon hyökkäysvoimaa. On pakko pelata hyvää puolustuspeliä. Jos lähtee mukaan heidän tyyliinsä, nin häviää 10-0, Jokinen totesi Calgary Herald -lehdelle.

Miikka Kiprusoff torjui Calgaryn tolppien välissä 26 kertaa. Edmontonin kohtaaminen tuntuu sopivan Kiprusoffille, sillä hän on voittanut viimeisestä 13 startistaan Oilersia vastaan 12.