Calgary Flames kukisti tiistain NHL-kierroksella Carolina Hurricanesin kotonaan 7-6. Päätöserässä maalijuhlaksi muodostuneen kamppailun tehomiehinä häärivät Calgaryn ykkösketjun muodostaneet Brendan Morrison (2+2), Jarome Iginla (2+1) ja Olli Jokinen (0+3), jotka keräsivät yhteensä 10 pistettä.

Kauden ensimmäistä kolmen pisteen iltaansa viettänyt Jokinen kasvatti saldonsa lukemiin 7+12=19. Hän nousi samalla Calgaryn sisäisen pistepörssin kärkipaikalle.

Miikka Kiprusoff torjui Calgaryn tolppien välissä 28 kertaa. Kiprusoff antautui ensimmäisen kerran toisen erän kuudennella minuutilla Hurricanes-laituri Jiri Tlustyn onnistuttua rangaistuslaukauksessa. Päätöserässä Kiprusoff joutui päästämään taakseen neljä kiekkoa.

Carolinan Tuomo Ruutu kavensi lukemiksi 5-3 päätöserän seitsemännellä minuutilla. Osuma oli Ruudulle kauden kahdeksas, millä hän nousi Valtteri Filppulan rinnalle suomalaisten maalipörssin kakkossijalle.

Tappio oli Carolinalle jo seitsemäs peräkkäinen ja neljäs uuden päävalmentajan Kirk Mullerin alaisuudessa. Hurricanes majailee Itäisen konferenssin jumbosijalla.

Viime aikoina piristyneelle Calgarylle voitto oli neljäs kuudessa ottelussa. Flames on nyt neljän pisteen päässä lännen playoff-viivasta.

NHL tiistaina (06.12.2011)

TORONTO – NEW JERSEY 2-3 ja (0-2,1-0,1-0,0-1)

NY ISLANDERS – TAMPA BAY 5-1 (3-1,0-0,2-0)

MONTREAL – COLUMBUS 2-3 rl (1-1,0-1,1-0,0-0)

Mikko Koivu, Minnesota 1+1, 0, 0, 4, 22:03

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.