Minnesota Wildin seitsemän ottelun mittainen voittoputki katkesi tiistaina Winnipegissä, missä paikallinen Jets oli parempi villin kotiyleisönsä edessä lukemin 2-1. Kotivoitto oli Winnipegille viides peräkkäinen.

Ottelun molemmat maalivahdit olivat loistovireessä. Kaukalon ykköstähdeksi valittu Winnipegin Ondrej Pavelec torjui 34 ja kakkostähden palkinnon saanut Minnesotan Niklas Bäckström 25 laukausta.

– Emme pelanneet tarpeeksi hyvin tänään. He olivat parempia ja me olimme hieman onnekkaita toisessa erässä. Luulimme pelaavamme ihan ok, mutta se ei kelpaa meille, Bäckström totesi NHL:n verkkosivuilla.

Minnesota meni toisessa erässä 1-0 -johtoon kahden miehen ylivoimalla, kun yli kuukauden pituisen sairausloman jälkeen kaukaloon palannut Guillaume Latendresse laittoi Mikko Koivun laukauksesta tulleen paluukiekon verkkoon. Koivu kasvatti samalla pisteputkensa viiden ottelun mittaiseksi.

Pisteen päähän Itäisen konferenssin playoff-viivasta noussut Winnipeg on hävinnyt vain kerran viimeisessä yhdeksässä kotipelissään. Minnesotan kaltaisen kohtalon MTS Centressä ovat kokeneet myös mm. Boston ja Philadelphia. Jets pelaa myös viisi seuraavaa otteluaan kotihallissa.

Minnesota jatkaa tappiosta huolimatta Läntisen konferenssin ja koko NHL:n kärkipaikalla. Wild on toistoimessa heti keskiviikkona, kun Koivu ja kumppanit isännöivät lännen kärkikamppailussa Chicagoa.

Antti Miettinen ei ollut vielä Winnipegin kokoonpanossa. Miettinen teki maanantaina sopimuksen Tampa Bayn kanssa. Koska suomalaislaituri oli aloittanut kauden Euroopassa, piti hänen mennä waiver-listan läpi ja Jets iski näppinsä väliin.

Mikko Koivu, Minnesota 0+1, 0, 0, 2, 22:24

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.