Venäjä aloitti EHT-turnauksensa Moskovassa vahvasti voittamalla Suomen 3-0.

Venäjä osoitti vahvuutensa ratkaisemalla harvoista maalipaikoistaan. Suomelle maalinteko oli ylivoimaista.

Avauserän lopulla Venäjä siirtyi onnekkaasti johtoon. Ilja Nikulinin laukaus meni sisään Mikko Mäenpään selän kautta, eikä Teemu Lassilalla ollut mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Kolmannen erän Venäjä aloitti räväkästi ja Suomen puolustus oli rynnistyksessä paniikissa. Mikko Jokela oli täysin väärässä paikassa, kun Denis Kokarev pääsi puolittaisella vanhanaikaisella tekemään Venäjän 2-0 -maalin. Lassilakaan ei ollut tilanteessa parhaimmillaan.

Suomi otti toisen takaiskumaalinsa jälkeen kaksi jäähyä ja takaiskuna tuli myös puolustaja Ilkka Heikkisen loukkaantuminen. Omasta ylivoimatilanteestaan Suomi ei saanut mitään aikaan. Sitä vastoin Venäjän Vadim Shipatshev onnistui maalinteossa sudittuaan kiekon maalinedushässäkästä häkkiin viisi minuuttia ennen loppua.

Suomi – Venäjä 0-3 (0-1,0-0,0-2)

16.02 0-1 Ilja Nikulin (Sergei Shirokov, Alexander Radulov)
42.09 0-2 Denis Kokarev
54.46 0-3 Vadim Shipatshev (Vladimir Tarasenko)