Minnesota Wild kukisti sunnuntain NHL-kierroksella Anaheim Ducksin vieraissa 5-3 ja palasi koko NHL:n kärkipaikalle. Voitto oli Minnesotalle neljäs peräkkäinen ja yhdeksäs viimeisessä 11 kamppailussa. Anaheim pelasi toisen ottelunsa uuden päävalmentajan Bruce Boudreaun alaisuudessa ja hävisi taas.

Boudreau debytoi Anaheimin penkin takana perjantaina, jolloin Ducks menetti 3-0 -johtoasemansa ja hävisi Philadelphialle jatkoajalla 3-4. Minnesotaa vastaan Anaheim johti 2-0, mutta joutui jälleen poistumaan kaukalosta tappio niskassaan.

– Meidän pitää pelata 60 minuuttia. Me pelasimme 12 hyvää minuuttia avauserässä ja lopetimme pelaamisen. Toisessa erässä seisoimme, katsoimme ja säälimme itseämme. Kolmas erä oli hyvä, mutta se oli liian vähän liian myöhään, Boudreau kommentoi joukkueensa sunnuntain esitystä Anaheimin verkkoisivuilla.

Kaukalon suomalaisista pisteille pääsivät Anaheimin Teemu Selänne (0+2) ja Saku Koivu (1+0) sekä Minnesotan Mikko Koivu (0+1). Wildin maalivahti Niklas Bäckström oli sivussa nivusvamman takia.

Selänne, joka pelasi 800. ottelunsa Ducks-paidassa, oli mukana Ryan Getzlafin 1-0 -ylivoimamaalissa ja antoi hienon syötön Koivun 2-0 -osumaan.

VANCOUVER – CALGARY 5-1 (0-1,2-0,3-0)
CGY: Miikka Kiprusoff 4/4 (sisään ajassa 46:39)
Sami Salo, Vancouver 0+0, 0, 0, 2, 18:28
Olli Jokinen, Calgary 0+0, -1, 0, 3, 19:08

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.