Pikkuleijonien avausvastustaja maanantaina starttaavissa nuorten MM-kisoissa on isäntämaa Kanada. Historian valossa luvassa on kylmää kyytiä.

Kanadalaisilla on alle 20-vuotiaiden MM-lopputurnauksesta aivan huikea ennätys: hävittyään vuoden 2004 finaalin Yhdysvalloille, Kanada aloitti peräti kahdenkymmenen ottelun mittaisen voittoputken.

Mukaan mahtuivat vuosien 2005, 2006 ja 2007 maailmanmestaruudet, jotka kaikki tulivat puhtaalla pelillä. Mahtava putki katkesi vasta kauden 2007-2008 MM-turnauksen kolmannessa alkulohkomatsissa Ruotsia vastaan ottelussa, josta tuloksena oli niukka 3-4 tappio ruotsalaisten iskettyä neljä maalia viimeisessä erässä.

Historian toiseksi pisin voittoputki nuorten MM-kisoissa on niin ikään Kanadaa vastaan ja se alkoi heti tuon edellä mainitun Ruotsi-tappion jälkeen. Tällä kertaa mukaan mahtuivat vuosien 2008 ja 2009 MM-tittelit. Meno päättyi vasta vuoden 2010 finaalissa, jonka USA voitti jatkoajan jälkeen 6-5 lukemin.

Kanadalla oli siis vuosina 2005-2010 hurja 36 ottelun peräkkäinen jakso, jonka aikana se vei 35 kertaa täyden pistepotin. Pisin voimassa oleva voittoputki on hallitsevalla mestarilla Venäjällä ja se on viiden kamppailun pituinen.