Marraskuun ensimmäisellä viikolla Kiekko-Vantaan valmennustiimin tueksi liittynyt Raimo Summanen siirtyy uusien haasteiden pariin, tiedottaa vantaalaisseura.

Summanen vahvisti Kiekko-Vantaan valmennustiimiä puolentoista kuukauden ajan.

– Kokemus oli silmiä avaava ja opettava. Mestiksen tärkeys Suomikiekon peruspilarina tuli entistä selvemmäksi tämän kahden kuukauden rupeaman aikana. Kaksi isoa positiivista asiaa jäi päällimmäisenä mieleen. Sarjassa pisti silmään etenkin pelaajien yrittäminen ja valmentautumisen korkea taso. Miinuspuolella hälyyttävää oli se, kuinka vähän Mestis saa henkistä ja taloudellista tukea kiekkoperheeltä. Vertauskohtana pidän omaa kokemustani 70-80–luvun taitteessa, Summanen sanoo vantaalaisten tiedotteessa.

Summanen peräänkuuluttaa arvostuksen ja tuen perään.

”Kiekkoperhe on Mestiksen osalta ikävä kyllä hajalla”


//
– Arvostuksen ja tuen määrä on mielestäni vähentynyt noista ajoista ja se on ongelma. Kiekkoperhe on Mestiksen osalta ikävä kyllä hajalla. Mestis on kuitenkin ainoa liiga kotimaassa joka voi aidosti tuottaa valmiimpia pelaajia huippukiekon tarpeisiin. Huipulle pyrkivän pelaajan polku on pitkä ja Mestiksen asema tulee tuolla matkalla vuosi vuodelta tärkemmäksi. Talkoohenki on hieno asia, mutta koko kenttä ei voi toimia talkoohengen voimin. Panostuksia Mestiksen viemiseksi ammattimaisempaan suuntaan on tehtävä jotta Suomikiekko säilyisi kilpailukykyisenä, Summanen näkee.

K-Vantaan tiedote vahvistaa sitä tosiasiaa, että Summanen on siirtymässä KHL-seura Avangard Omskin vastuuvalmentajaksi. Aiheesta lisää voit lukea KHL-uutisketjustamme.