Tampereen Tapparan hyökkääjä Aleksander Barkov jr. taitaa pitää pienenä ihmeenä osallistumistaan maanantaina alkavissa nuorten MM-kisoissa. Nuorukainen kuvailee SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa reittinsä juniorijoukkueesta miesten SM-sarjan kautta arvokisoihin.

Mitkä ovat tunnelmat ennen kisamatkaa?

Tosi hyvät fiilikset, kun on päässyt mukaan aika suosittuihin kisoihin. Paljon tulee yleisöä olemaan.

Olisitko kesällä uskonut, jos joku olisi sanonut sinun pelaavan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa joulukuussa?

En olisi millään uskonut. Pääsin liigajoukkueen mukaan syksyllä, ja sitten kun pääsin pelaamaan, niin siinä vaiheessa tuli mieleen, että tämä voisi olla mahdollista.

Kesällä kävin muutamissa liigatreeneissä, ja pärjäsin siellä hyvin. Kun pystyin pelaamaan sielläkin, niin ajattelin että jos talvellakin pääsisin pelaamaan pari peliä SM-liigaan. Se tapahtuikin nopeasti ja onnistuin niissä. Sitä kautta olen sitten päässyt pelaamaan kunnolla liigapelejä.

Millaisen uskot vauhdin olevan Kanadassa?

Uskon, että peli on kovempaa kuin SM-liigassa. Fyysisempää, kun on pienempi kaukalo ja kovempi vauhti. Yritän pärjätä omilla vahvuuksilla, mutta tarvittaessa yritän muokata omaa peliä tilanteen mukaan.

Onko isä mitenkään kommentoinut pääsyäsi kisajoukkueeseen?

Ei se sen kummemmin ole asiaa kommentoinut. Toivottanut vain onnea. Nopeaan kehitykseeni isä on ollut tosi tärkeässä roolissa, antanut aina vinkkejä miten kannattaa tehdä.

Haastattelu: Kai Lintinen