Leijonien GM Jari Kurrin erikoishaastattelun toinen osa vastaa muun muassa kysymykseen, miten Suomen jääkiekkomaajoukkueen johto suhtautuu pelaajien mahdollisiin kieltäytymisiin MM-kotikisoista.

Haastattelun ensimmäiseen osaan pääset tästä.

Miten mahdollisiin kieltäytymisiin suhtaudutaan?

Siinä on paljon erilaisia tekijöitä, jos sattuu olemaan huono kausi, loukkaantumisia tai sopimusneuvottelut käynnissä. Ja muutenkin, jotenkin tuntuu että vastarinta on vähän tiukentunut seuroissa. Joutuu enemmän painimaan seurojen ja omistajien kanssa, kun he haluavat pitää kiinni omista pelaajistaan.

Pitääkö pelaajalla olla oikeus kieltäytyä ilman jatkoseuraamuksia esim. tulevissa kisavalinnoissa?

//

En näe kieltäytymisiä ongelmana. Tämä on alusta asti reilu peli. Haluamme sellaisia pelaajia mukaan, joilla on motivaatio ja halu lähteä mukaan. Se on ihan ykkösjuttu. Maajoukkue ei ole sellainen paikka, että suljettaisiin pelaajia ulos. Tarkoitus on kannustaa ja antaa mahdollisuuksia. Kieltäytyminen ei sulje ketään pois tulevaisuudessa. Aina halutaan hyvät pelaajat mukaan.

Haastaako KHL kohta jo NHL:n pelin tasossa?

Haastaminen on jo käynnissä. NHL oli joskus selkeästi paras, mutta välimatka on kaventunut koko ajan. KHL:stä jos lyötäisiin joku joukkue NHL:ään pariksi vuodeksi pelaamaan, niin uskoisin, että joukkue pärjäisi hyvin sarjassa. Se ei ole mikään salaisuus eikä yllätys; siellä on kovat satsaukset ja paljon hyviä pelaajia. On maajoukkueellekin hyvä asia, että pelaajat saavat pelata kovaa sarjaa ja kovia pelejä illasta toiseen.

Miten arvioisit taas SM-liigan tasoa tällä hetkellä?

Viime vuoden kisajoukkueessa oli yhdeksän pelaajaa SM-liigasta, mikä on hatunnoston arvoinen juttu. Se kertoo jotain meidän liigasta. Tietenkin paljon pelaajia lähtee maailmalle, mutta tilalle on tullut hyviä uusia pelaajia. Tänä vuonna monet nuoret pelaajat ovat saaneet paljon vastuuta. On mielestäni tärkeää, että nuoret kaverit pääsee pelaamaan runsaasti ja saavat kovia pelejä alle. Tämä kehittää pelaajia ja kehittää Suomen kiekkoilua kokonaisuudessaan.

SM-liigassa on kiva nähdä tänä vuonna, että yritetään saada riistopeliä käyntiin, karvata ylhäältä ja mennä rohkeasti päälle. Mukavampi tapa tämä on pelata jääkiekkoa, kuin että peruutettaisiin koko ajan ja odotetaan vain kaverin virheitä. Positiivinen pelitapa niin, että annetaan vastuuta sekä kannustetaan tekemään asioita, kehittävät pelaajia parhaiten.

Haastattelu: Kai Lintinen (Haastattelun ensimmäiseen osaan pääset tästä!)