Jääkiekkolegenda ja Suomen jääkiekkomaajoukkueen ”general manager” Jari Kurri kuvailee SuomiKiekko.com-sivuston erikoishaastattelun ensimmäisessä osassa, mistä kaikkialta Leijonien MM-ryhmää kootaan kasaan.

Haastattelun toiseen osaan pääset tästä.

Jari Kurri, miltä suomalaisotteet NHL:ssä ovat näyttäneet tällä kaudella?

Tiukkaa vääntöä siellä on. Meitä kiinnostaa tietysti sarjataulukko, ja missä määrätyt joukkueet menevät – kuka on viivan alapuolella ja kuka yläpuolella. Sitä kautta asiaa tarkkaillaan. Keväällä mietitään konkreettisemmin, koska pelejä on vielä paljon ja kaikkea voi sarjassa tapahtua.

Anaheimilla on tiukkaa, siellä on neljä suomalaista; Carolina on myös viivan alla, jossa on kolme suomalaista. Näissä joukkueissa on jo seitsemän pelaajaa, joista halutaan tietää missä mennään. Nashvillestäkään ei vielä tiedä mitä tapahtuu, mutta kausi on vielä pitkä eikä kannata liikaa kuvioita vielä piirtää.

Kaikkia yksittäisiä pelaajia tarkkaillaan. Meillä on AHL:ssäkin monta mielenkiintoista pelaajaa, joista halutaan pysyä ajan tasalla. Jere [Lehtinen] käy katsomassa heidän pelejään, ja saadaan raporttia heidän tilanteesta.

Lähdette keväällä Jukka Jalosen kanssa itse tarkkailumatkalle. Mitä joukkueita aiotte mennä katsomaan?

//

Pyritään sellainen isku tekemään seuroihin, mitkä näyttävät siltä, että ovat jäämässä pois pudotuspeleistä. Kaikkia pelaajia ei pystytä näkemään, mutta ne ketkä on kiikareissa ovat potentiaalisimmat MM-kisapelaajat. Heidät halutaan nähdä face-to-face. Tietenkin yksittäinen peli ei kerro totuutta, mutta halutaan istua pöytään kaverin kanssa ja kysyä kuulumisia mikä on tilanne kotikisojen suhteen. Se kertoo paljon, kun pääsee henkilökohtaisesti keskustelemaan pelaajan kanssa.

Ketä pelaajia AHL:stä erityisesti tarkkaillaan?

Jani Lajunen, joka oli viime vuonna kisoissa ja pelaa Nashville farmissa. Hänestä on hyviä kokemuksia Euroopasta, pelasi viime keväänä huippukisat. Puustisen Juuso pelaa hyvää farmikautta ja Hartikaisen Teemu Edmontonin puolelta on myös tarkemmassa seurannassa. Nämä kolme nimeä tulee nyt nopeasti mieleen. Kärkipään pelaajia sieltä seurataan, mutta aika näyttää mikä tilanne on heidän kanssaan.

Mitä sarjoja Euroopassa kuluu seurantaan?

Lähinnä niitä sarjoja missä suomalaisia on. KHL on iso juttu, siellä on paljon suomalaisia kevättä ajattellen. Myös Ruotsissa ja Sveitsissä on pelaajia, joita seurataan.

Haastattelu: Kai Lintinen (Haastattelun toiseen osaan pääset tästä!)