SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa on tällä kertaa suomalaisen kiekkoilun todellinen taustavoima Harry ”Hjallis” Harkimo. Haastattelussa Diili-ohjelmastakin tuttu Harkimo summaa muun muassa Jokereiden tämän hetkistä pelikuntoa ja ottaa kantaa myös taannoiseen kohuotteluun Pelicans-HIFK.

Hjallis Harkimo, miltä Jokereiden peli tällä hetkellä näyttää?

Tällä hetkellä ei kovin hyvältä näytä. Pelattiin alkukausi hyvin, mutta sen jälkeen ei niin hyvin. Viimeiset pelit eivät ole menneet niin hyvin kuin oltaisiin toivottu. Meillä on ollut jonkin verran loukkaantumisia, mm. maalivahti parhaillaan. Nyt on ollut nuori poika maalivahtina ja hän onkin pelannut tosi hyvin.

Tässä on monta asiaa, jotka on vaikuttanut suorituksiin. Tässä on vielä pari hyvää peliä jäljellä ennen joulua ja ennen kuin lähdetään Wienin European Trophyn lopputurnaukseen. Uskon, että keväällä joukkue on iskussa.

Millaisin tavoittein Jokerit lähtee European Trophyn-lopputurnaukseen?

Ei lähdetä hakemaan muuta kuin voittoa. Pelataan tsekkejä vastaan ensimmäinen ottelu, ja sen jälkeen Tsekki-Luulaja-parin voittajaa vastaan. Meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä siellä, se on meille tärkeä turnaus. Pelit ovat tietysti nyt erilaisia verrattuna alkusyksyyn, kun kaikki ovat pelanneet paljon.

Onko mielestäsi tärkeää, että on maanosan mestaruusturnaus seurajoukkueille?

Mielestäni on tärkeä, että saadaan kansainvälisiä pelejä. Ehditään pelata näitä kotimaisia joukkueita vastaan niin monta kertaa, että tästä saadaan arvokasta kokemusta mitä tarvitaan jatkossa.

Onko talviklassikosta tarkoitus tehdä vuotuinen tapahtuma?

Meitä kiinnostaa pelata vaikka joka vuosi. Pitää katsoa vuosi vuodelta miten se menee, ja katsoa miten intoa riittää.

Olet jakanut vastuuta Jokereissa mm. Jarmo Kekäläiselle. Osallistutko vielä päätöksentekoon joukkuetta koskien?

Totta kai me keskustellaan asioista. Mutta ihmisiä palkataan sen vuoksi, että he päättävät joistain asioista. Delegoimalla ei tarvitse niin paljon itse tehdä töitä.

Ne ovat ihan turhia, ne ei kuulu tähän lajiin. Jos provosoidaan, niin ymmärrän että pelaaja pistää takaisin, mutta en ole koskaan tuollaista nähnyt että koko kentällinen tappelee kerralla. Olen kuitenkin 20 vuotta tässä touhussa ollut mukana.

Mikä on valmentajan vastuu?

Kyllä valmentajat vastaa tilanteesta. Sanon sen, että jos valmentajat ei ole vastuussa siitä, niin silloin heillä ei ole homma hanskassa. Silloin he eivät pysty kontrolloimaan omaa joukkuettaan. Että kyllä valmentajien pitää tietää mitä joukkue tekee.

Onko kohu mielestäsi paisunut liikaa?

Tämmöinen kohu paisuu aina.

Jos Jokereissa olisi vastaavaa tapahtunut, niin olisitko mennyt keskustelemaan valmennusjohdon kanssa?

Se riippuu niin paljon tilanteesta, en siihen ota kantaa. Mutta kyllä tällainen asia on joukkueen johtoryhmän ja omistajan asia kanssa.

Haittaako kohu koko SM-liigan imagoa?

Yksittäisenä tapauksena se ei haittaa vielä.

Haastattelu: Kai Lintinen