Peliyhtiö Unibetin jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkanen pitäisi valmennusuutiset piilossa kauden päättymiseen asti. Torstaina kuultiin merkittäviä valmentajauutisia, kun Jukka Rautakorven (Tappara), Risto Dufvan (Lukko) ja Rauli Uraman (Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtaja) sopimukset julkistettiin. Tikkasen mielestä asioista voisi pitää meteliä vasta kauden jälkeen.

– Valmentajaruletti pyörii siis taas vauhdilla. Hieman ihmetyttää tämä ilmiö, että näistä asioista ilmoitellaan ja meuhkataan paljon jo näin aikaisin, keskellä kautta. Minun näkemykseni on, että asiat voisi sopia ja pitää kulissien takana, ja ilmoittaa vasta kauden päätyttyä. Nämä vaikuttavat aina joukkueen keskittymiseen ja kyllähän sitä pelaajatkin miettivät, että mitä tämän valmentajan eteen enää tehdään, kun kaikilla on uusi pesti vastustajan riveissä jo tiedossa, Tiki sanoo.

Perjantaina uutisoitiin myös Ville Lajusen siirto KHL:n Metallurg Magnitogorskiin.

– Kuten sanoin alkuviikosta, näitä siirtoja nähdään vielä lisää. Lajunen on kova menetys Bluesille, mutta nuoria paikkaajia on jo nousemassa vauhdilla, esimerkiksi upean maalin IFK:ta vastaan iskenyt Jani Hakanpää. Ja vahvistuksiakin hankitaan varmasti vielä, Tiki povaa.