Porin Ässät kellisti SM-liigan kärkitaistossa tiistaina Lahden Pelicansin maalein 3-2. Voittonsa myötä patapaidat nousi liigan kakkostilalle tasapisteisiin juuri pussinokkien kanssa.

Kotijoukkue pääsi avauserässä johtoon, kun Ryan Lasch ja Aaron Brocklehurst petasivat ylivoimalla paikan Arttu Luttiselle, joka ei erehtynyt. Ilo oli lyhytaikaista, sillä vain pari minuuttia myöhemmin superlupaus Joel Armia toi porilaiset tasoihin.

Jälleen toisessa erässä Pelicans siirtyi johtoon tällä kertaa Jarkko Immosen toimesta. Tasoitus tuli taas nopeasti, kun Kristian Kudroc viimeisteli taas ylivoimalla.

Päätöserän puolivälin tienoilla Ässät siirtyi ensi kertaa johtoon, eikä johtoasemastaan enää luopunut. Tommi Taimi laukoi röyhkeästi b-pisteiden välistä puolustajien ohi kiekon maaliin.

Ässien Tomas Zaborsky sai kolme IS-tähteä, kaksi tähteä pokkasi maalivahti Antti Raanta ja yhden tähden voittomaalin iskenyt Taimi.

Pelicans – Ässät 2-3(1-1, 1-1, 0-1)

10.04 1-0 Arttu Luttinen (Ryan Lasch, Aaron Brocklehurst) YV
12.47 1-1 Joel Armia (Tuomas Santavuori, Aki Uusikartano)
25.20 2-1 Jarkko Immonen (Max Wärn, Markus Seikola) YV
26.56 2-2 Kristian Kudroc (Stephen Dixon, Tomas Zaborsky) YV
47.59 2-3 Tommi Taimi (Tomas Zaborsky, Severi Sillanpää) SR

Maalivahdit:
Pelicans: Niko Hovinen 4+9+8=21, vaihto ulos 58.21-58.52. Vaihto ulos 59.07-60.00
Ässät: Antti Raanta 13+10+12=35