Anaheim Ducksin tuska jatkui perjantain NHL-kierroksella. Ducks johti kotihallissaan Chicago Blackhawksia vastaan 2-0, 3-1 ja 4-2, mutta isännät romahtivat totaalisesti päätöserässä ja hävisivät lopulta 5-6. Tappio oli Anaheimille kuudes peräkkäinen ja 15:s viimeisessä 17 ottelussa.

Teemu Selänteen hieno lyöntilaukaus vei Anaheimin avauserässä 3-1 -johtoon ja Bobby Ryanin 4-2 -osuman myötä kaikki näytti Ducksin kannalta hyvältä päätöserään lähdettäessä.

Kolme edellistä otteluaan hävinnyt Chicago käänsi kamppailun nopeasti edukseen. Jonathan Toews ja Patrick Sharp tasoittivat 28 sekunnin välein syntyneillä maaleillaan. Sharp täydensi hattutemppunsa ajassa 43:33 eikä Blackhawks luopunut enää johtoasemastaan.

– Toisen erän puolivälissä lopetimme karvaamisen ja jäimme vastaanottajan asemaan. Se käänsi ottelun. Kolmannessa erässä me tavallaan jäädyimme. He maalasivat ensimmäisessä vaihdossa ja he maalasivat toisessa vaihdossa. Me jäädyimme, Anaheimin päävalmentaja Randy Carlyle tuskaili seuran verkkosivuilla.

Selänne keräsi tehot 1+1 ja kasvatti kauden saldonsa lukemiin 8+13=21. Kaksi syöttömerkintää saalistanut Saku Koivu pääsi pisteille neljännessä peräkkäisessä ottelussa.

Kahdesti jäähyaitiossa vieraillut Anaheimin Toni Lydman (0+1) oli mukana kamppailun avausmaalissa. Neljännen ottelunsa Ducks-paidassa pelannut Niklas Hagman ei ole vielä avannut pistetiliään uudessa seurassaan.